Fudbaleri Partizana kao prvaci države 2005; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemile scene na stadionu Crvene zvezde tokom i po završetku utakmice finala Kupa Srbije, tokom kojih je golman Partizana Vladimir Stojković bio vinovnik nekoliko incidenata, naterale su bivšeg fudbalera crno-belih Stefana Babovića da se oglasi na društvenim mrežama.

U podužem statusu on se osvrnuo na odnos Zvezde i Partizana, na (ne)poštovanje legendi i na ćutanje u crno-belom taboru posle svega što se dogodilo, što je, prema mišljenju Babovića, zaslužilo reakciju kluba iz Humske.

Stojke je branio preko 80 puta za reprezentaciju, bio dva puta na svetskom prvenstvu, na Olimpijskim igrama, branio velike utakmice… Zaista je obeležio neku eru što se tiče sportske karijere i sigurno je naš najveći golman, uz Ivicu Kralja, uz poslednjih 25-30 godina. Mogu da razumem i svađe i tenzije na utakmicama i svađe s publikom, provokacije, ali među nama igračima uvek je postojao neki respekt, poštovanje, pa čak i na utakmicama protiv najljućih rivala„, napisao je Babović na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prema njegovom mišljenju, „nismo naučili da poštujemo velike igrače i golmane, pa se kod nas sve brzo zaboravlja„.

„Iskreno, sreća da se u vreme Bate Mirkovića, Nađa, Saveljića, pa i posle i u vreme moje generacije nije desilo ovakvo nepoštovanje posle utakmice. Sigurno ne bi otišli u svlačionicu, već bi verovatno bilo nereda, od terena do svlačionica. E, to zameram ovom Partizanu i ovoj generaciji. Vašem kapitenu neko pokazuje najniži nivo poštovanja i direktno ga ponižava, a vi ćutite, kao nećete da se svađate… Dok se ta vatra ne vrati, nećete ni titule osvajati„, napisao je Stefan Babović.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, tokom izvođenja serije penala najpre se fudbaler Crvene zvezde Nikola Krstović „uneo u facu“ golmanu Partizana posle postignutog gola, što je Stojkovića nateralo na nervoznu reakciju.

Po završetku utakmice, zvezdaš Marko Gobeljić pokušao je da isprovocira Vladimira Stojkovića tako što je skinuo šorts pred njim. Ni tu nije bio kraj provokacijama, o čemu svedoči i prostački potez Gelora Kange.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare