Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda uhvatila je pravi kurs na evrosceni, pobedom od 5:1 nad Slovan Liberecom, a već u četvrtak (21 čas) stiže nova prilika koja ne sme da se propusti. Razlog? Gent je okovan koronavirusom, i na svu tu muku igra očajno u belgijskoj Župiler ligi, gde su tek na 12. poziciji sa 12 bodova iz 11 utakmica.

Sve to ukazuje na činjenicu da je pred trostrukim uzastopnim šampionom Srbije zicer koji ne sme da promaši, ukoliko zajedno sa Hofenhajmom želi da obezbedi prolaz iz grupe L u nokaut fazu Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Belgijanci na utakmicu 3. kola, drugog po jačini evropskog fudbalskog takmičenja, stižu na stadion „Rajko Mitić“ obezglavljeni.

Trener Vim de Deker je pozitivan na Covid-19, a osim njega identičan je slučaj sa trenerom golmana Frenkijem Vandenrišeom, kao i štoperom Mišelom Ngaduom Ngađuijem, te oni neće doputovati u srpsku prestonicu.

Od ranije je poznato da Gent ne može da računa na prvog golmana Davija Rufa, takođe zbog korone, pa bi njegovo mesto po svemu sudeći trebalo da zauzme 17-godišnji Oven Johmans.

Grupa L

četvrtak

Crvena zvezda – Gent 21

Hofenhajm – Liberec 21

Hofenjajm 6, Crvena zvezda 3, Slovan 3, Gent 0

Ipak, to što su Belgijanci desetkovani, ni na koji način ne sme da dozvoli Crvenoj zvezdi da se opusti pred strahovito bitan meč.

Tim Dejana Stankovića je u poslednja dva susreta, jedan u Ligi Evrope, jedan u Superligi, postigao čak devet golova (Četiri u Surdulici, pet protiv Slovana) i nalazi se u odličnoj formi, koju bi trebalo da potvrdi kada je najpotrebnije.

I Dragan Džajić, legenda kluba s „Marakane“, poručio je u razgovoru za Nova.rs da veruje da Stanković i ostali ni na koji način neće sebi dati taj luksuz da se opuste, zbog svega navedenog.

Foto:Nemanja Jovanović

Pre svega zbog muke koja je s koronavorisom pogodila belgijskog predstavnika.

„Niko zapravo ne zna s kojim će timom doći Gent u Beograd. Svi vidimo kakav je haos s koronom, čitam i ja da imaju problema, ali to ne treba da zanima jedan ozbiljan klub kakav je Crvena zvezda. Stanković mora da zna tim koji će da izvede, i to je jedino bitno. Ako u četvrtak pobedimo na našem stadionu, imamo lepe šanse da i na proleće igramo u Ligi Evrope, a to je imperativ. Eto, tako ja iz mog ugla gledam na stvari“, počeo je priču za Nova.rs Džajić.

PROČITAJTE JOŠ: VAR konačno stiže i u Srbiju, sudije kreću na obuku

Treća Zvezdina zveda stigla je da isprati vesti da bi gol Genta na stadionu „Rajko Mitić“ mogao da brani 17-godišnjak, i na tu temu kaže.

„Opuštanje ni slučajno ne dolazi u obzir, čak i da im brani klinac. Možda taj momak brani fenomenalno, pa sutra bude standardni golman i izraste u reprezentativca. Odmah mi pada na pamet Zvonko Milojević. Imao je isto 17 godina kada je debitovao za Zvezdu protiv Kelna. Izgubili smo 3:0, ali je maestralno branio. Osim toga, videli ste kakvi se rezultati događaju i koliko je fudbal nepredvidiv. Šahtjor u Madridu pobedi Real 3:2, a onda kod kuće izgubi 6:0 od Menhengladaha. Zato, Zvezda mora da bude koncentrisana od prvog do poslednjeg minuta, da se dobro pripreme i da odigra maksimalno, baš kao protiv Slovana. To je bio najbolji meč crveno-belih u poslednjih nekoliko godina“, ističe Džajić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Za kraj je čovek koji konkuriše za najbolji tim sveta u istoriji fudbala, poručio da veruje u Dejana Stankovića i Crvenu zvezdu.

„Imamo psihološku stabilnost posle pobede nad Liberecom i u Surdulici. Takav pristup treba ponoviti protiv Genta, onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu i tome da prezimimo u Evropi“, jasan je Džajić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare