Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Savršenstvo ne postoji, međutim, igra Crvene zvezde u duelu sa Slovanom iz Libereca prototip je kako bi šampion Srbije trebalo da izgleda u svakom susretu.

Fenomenalno veče crveno-belih obeležili su briljantni El Fardu Ben i Aleksandar Katai koji su potpisali pobedu 5:1 i tim iz Češke učinili da izgleda poput prosečnih superligaša koji na stadion „Rajko Mitić“ dolaze sa ciljem samo da pretrpe što blaži poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Ujedno, Zvezda je ovim trijumfom napravila veliki korak ka evropskom proleću, jer u sledećem, 3. kolu dočekuje Gent 5. novembra.

Milan Borjan – 7

Otvorio je duel rutinskom intervencijom, ali je pokazao nesigurnost u 17. minutu kad je loše izbio loptu i poklonio polušansu rivalu. Bio je nemoćan kod gola Slovana. U 62. minutu fenomenalnom odbranom slobodnog udarca naterao je malobrojne svedoke da zagreju dlanove i nagrade ga aplauzom.

Milan Gajić – 7,5

Fenomenalno veče desnog beka. Pokazao je kako treba da na terenu izgleda moderni bočni defanzivac crveno-belih. Bio je siguran u defanzivi, a konstantna pretnja u napadu. Stvarao je pritisak na nisko postavljene linije rivala što je nagrađeno golom u drugom poluvremenu kad je sjajno ispratio napad i ispravio grešku Bena za 3:1.

Nemanja Milunović – 7

Pružio je prosečnu partiju. Korektno je odradio malo posla što je imao. U paru sa Degenekom izolovao je Matušeka i Jusufa.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Miloš Degenek – 7

Izbio je nekoliko dugih lopti poslatih pred gol Borjana. Sa Milunovićem uspavano reagovao kod gola gostiju. Iako ne snose krivicu za loptu u mreži, mogli su na iskustvo da zakrpe rupu koju je ostavio Sanogo.

Milan Rodić (do 75. minuta) – 7

Odličnom asistencijom za Bena kod vodećeg gola na idealan način otvorio utakmicu. Prvo poluvreme odigrao je besprekorno, kako u defanzivi tako i prilikom kreiranja napada. Kako je vreme odmicalo bio je sve vidljiviji pad koncentracije usled umora, ali je ostavio veoma dobar utisak.

Veljko Nikolić – 7

Držao je sredinu terena, rutinski delio lopte, ali je umeo i da pretera. Nekoliko situacija koje su obećavale je „prosuo“ nerealnim pokušajima da asistira kroz šumu nogu rivala.

Seku Sanogo – 6

Potpuno je jasno da je uloga Sanoga da obavi prljav posao u defanzivi i pokvari eventualne kontre rivala, ali je morao da pruži mnogo više od pravljenja sitnih fauova kojima je kvario retke pokušaje gostiju da urade nešto u ofanzivi. Napravio je veliku grešku kod pogotka Slovana. U završnici susreta nije propustio da nastavi niz utakmica na kojima je zaradio žuti karton.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Aleksandar Katai (do 87. minuta) – 8,5

Bio je motor fenomenalne Zvezde. Proigravao je saigrače, driblao defanzivce i potom briljantno veče ukrasio golom. Izvanredan učinak mogao je da bude i bolji, da se u prvom poluvremenu nije isprečila stativa ili da je bio sebičniji u 62. minutu kad je želeo da proigra Veljka Nikolića. Konačno je pružio partiju kakvu je zvezdaška javnost priželjkivala od letos i ostaje žal što plesu „Magika“ nije prisustvovalo 55.000 gledalaca na tribinama.

Mirko Ivanić (do 83. minuta) – 7,5

Pokazao je kako treba da izgleda Zvezdin plejmejker, i podsetio na igre zbog kojih je privukao pažnju crveno-belih. Konstantno je predstavljao pretnju po defanzivce Slovana. Rotacijom sa Benom i Kataijem držao ih je u potpunoj konfuziji. Sjajnom povratnom loptom sa levog boka asistirao je Benu za drugi gol. Imao nekoliko šansi da se i sam u piše u strelce, ali su sve osujećene od strane gostiju.

El Fardu Ben (do 83. minuta) – 8,5

Vitalni deo Crvene zvezde. Još jednom je pokazao da ima moć da „povuče“ ceo tim. Sa dva gola probio je led i goste bacio u nok-daun i pre nego što su stigli da se oznoje. Odlično veče ukrasio je asistencijom Falčineliju za 5:1.

Dijego Falčineli (do 87. minuta) – 7

Nije uspeo da prikaže mnogo pored štoperskog dvojca Slovana, ali su njegov posao obavili Ben i Katai. Imao je odličnu šansu na odbijenu loptu u prvom poluvremenu koju nije iskoristio. Na kraju je pogotkom glavom overio pobedu Zvezde i podigao samopouzdanje pred nove izazove.

REZERVE

Marko Gobeljić (od 75. minuta) – 6,5

Ušao je umesto Rodića 15 minuta pre kraja i „odradio“ posao. Rival je već bio nokautiran pa nije imao priliku da se pokaže u defanzivi. U napadu nije iskoristio svežinu da po levoj strani kreira bar jednu gol šansu.

Njegoš Petrović (od 83. minuta) –

Kratko se zadržao na terenu da bi bio ocenjen.

Željko Gavrić (od 83. minuta) –

Kratko se zadržao na terenu da bi bio ocenjen, ali nije ostao nezapažen s obzirom na to da je u završnici meča prodorom sebi izgradio izvanrednu gol šansu. Ipak, golman gostiju ga je sprečio da je kruniše.

Aleksa Vukanović (od 87. minuta) –

Prekratko bio u igri da bi ostavio konkretan utisak.

Radovan Pankov (od 87. minuta) –

Prekratko bio u igri da bi ostavio konkretan utisak.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare