Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde demonstrirali su silu protiv Slovana u drugom kolu L grupe Lige Evrope. Prava je šteta što nisu imali podršku navijača s tribina zbog pandemije koronavirusa, jer su u tišini napunili mrežu gostiju iz Češke - čak pet golova za ubedljiv trijumf 5:1 (2:1). Crveno-beli su sada drugi u grupi, s obzirom na to da je Hofenhajm upisao novi trijumf, ovoga puta u Belgiji protiv Genta - 1:4.

Crveno-beli fudbaleri su obezglavljeni, bez suspendovanog trenera Dejana Stankovića, ušli u meč sa Česima, a bili su oslabljeni i neigranjem Gelora Kange koji se oporavio od koronavirusa, ali nije još mogao na teren.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je Dejan Stanković na konferenciji za medije pred meč jasno i glasno poručio da je Zvezda favorit i da ništa osim trijumfa na svom terenu ne dolazi u obzir.

Shvatili su poruku njegovi učenici i krenuli su silovito. Već u sedmom minutu su preko El Fardua Bena „otvorili“ Slovan. Leva strana šampiona Srbije bila je posebno nadahnuta, gazili su tuda Rodić i Ivanić, pa je upravo na asistenciju reprezentativca Crne Gore u 22. minutu ponovo loptu u mrežu zakucao Ben.

Tada se već moglo naslutiti u kom pravcu ide utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ i da će se Liberec, koji u prethodna tri meča u svom prvenstvu nije primio gol, loše provesti.

Ipak, Matušek je u 41. minutu udarcem levom nogom uspeo da matira Borjana i koliko-toliko da vrati nadu Česima da mogu nečemu da se nadaju. Ali, već u nastavku je razbijena ta iluzija.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zasijala je Zvezda i to u punom sjaju. Prvo je Gajić u 50. minutu pogodio s rutinski s desne strane po zemlji, da bi inspirisani Katai sam sebi stvorio uslove da zatrese mrežu Nguena.

Samo minut kasnije i Italijan Dijego Falčineli se upisao među strelce, za velikih i nedostižnih 5:1. Zatvorio se posle toga osramoćeni Slovan i na sve načine je pokušao i uspeo da sačuva svoj gol.

Posle zaista fantastične partije, Crvena zvezda se probila na drugo mesto grupe L, iza Hofenhajma, koji je prvi sa maksimalnih šest bodva zahvaljujući ubedljivom trijumfu u gostima protiv Genta – 1:4.

Videlo se tada da Crvena zvezda ne može fizički da parira daleko spremnijim Nemcima, ali je češki predstavnik idealan rival da se upišu prva tri boda.

Jasno je da bi Zvezda veliku pomoć imala od huka „Delija“ sa severa, ali će i ovoga puta morati bez 12. igrača zbog pandemije koronavirusa.

Takođe, crveno-beli neće moći da računaju ni na trenera Dejana Stankovića, koji je isključen prošlog četvrtka na „Rajn-Nekar areni“ i moraće da pauzira jednu utakmicu u Ligi Evrope.

Crvena zvezda – Liberec 5:1 (2:1)

Stadion: „Rajko Mitić“ – Bez gledalaca. Sudija: Fabio Verisimo (Portugal). Strelci: Ben u 7. i 22, Gajić u 50, Katai u 67, Falčineli u 70. minutu – Matušek u 41. minutu.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Gobeljić) – Nikolić, Sanogo – Katai (od 88. Vukanović), Ivanić (od 83. Gavrić), Ben (od 83. Petrović) – Falčineli (od 88. Pankov).

Liberec: Ngujen, Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada (od 86. Šulc), Mara (od 90. Marac), Moskera (od 90. Fukala) – Helal, Matušek.

GRUPA L

četvrtak

Crvena zvezda – Liberec 5:1 (2:1)

(Ben 7, 22 Gajić 50 Katai 67 Falčineli 70 – Matušek 41)

Gent – Hofenhajm 1:4 (0:1)

(Klindejst 90+3 – Belfodil 36 Grilič 52 Gaćinović 73 Dabur 90+4)

Foto: Printscreen/Sofascore

94′ – KRAJ UTAKMICE

Ubedljiva pobeda Crvene zvezde u drugom kolu Lige Evrope – 5:1.

20.44′ GOLEADA U BELGIJI

Prvo je Gent smanjio u 93. minutu na 1:3, da bi već u sledećem napadu Nemci „overili“ trijumf – 1:4.

90′ – JOŠ 4 MINUTA

Portugalski arbitar produžio je agoniju Slovana još četiri minuta.

87′ – ŠANSA ZA GAVRIĆA

Maestralno je po levoj strani prošao Gavrić, stuštio se u šesnaesterac Slovana, šutirao, ali mu je Ngujen odbranio. Malo je nedostajalo da Zvezda dođe i do šestog gola.

82′ – POŽUTEO SANOGO, DVOSTRUKA IZMENA ZVEZDE

Zvezdin zadnji vezni je javno opomenut posle grupe igre. U tim trenucima crveno-beli su izvršili dvostruku izmenu, izašao je Ivanić umesto njega je ušao Gavrić, dok je Bena zamenio Petrović.

81′ – ZVEZDA DRŽI LOPTU

Moćno deluje četa Dejana Stankovića, drži loptu i polako gradi novu akciju. Fudbaleri Slovana očekivano jedva čekaju da sudija odsvira kraj.

76′ – POVUKAO SE LIBEREC

Slovan na prethodna tri meča u svom prvenstvu nije primio gol, ali je na „Marakani“ za 70. minutu čak pet puta savladan Ngujen. Bio je to povod da se Česi povuku i da koliko-toliko sačuvaju čast.

20.24′ – GAĆINOVIĆ STRELAC 

Hofehajm demolira Gent u gostima, treći gol za goste postigao je srpski reprezentativac Mijat Gaćinović – 0:3.

70′ – GOOOL! „PUČE“ PETARDA

Zvezda vodi 5:1, strelac je Dijego Falčineli. Uspeo je i Italijan da se upiše u strelce u fantastičnom meču koji trenutno igra srpski šampion.

67- GOOL! Zvezda vodi 4:1 gol je postigao Katai. 

Poigrava se Crvena zvezda sa Česima, simultanka Aleksandra Kataija za nedostižnih 4:1.

62′ – BORJAN ČUVA ZVEZDU

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Slobodan udarac je odlično izveo Mara, levom nogom je prebacio živi zid, a Zvezdina „hobotnica“ je zaustavila taj odličan pokušaj.

58′ – KATAI PROPUSTIO IDEALNU ŠANSU

Imala je Crvena zvezda kontru 3 na 1, Katai je želeo da bude nesebičan i hteo je da uposli Nikolića, ali je golman domaćih uspeo vrhovima prstiju da preseče taj pas, kasnije i da uhvati loptu.

56′ – BORJAN BOKSUJE

Imao je Liberec priliku posle prekida, Borjan nije želeo da rizikuje već je rutinski pesnicama otklonio opasnost.

20.03′ – HOFENHAJM DUPLIRAO PREDNOST

Nemački predstavnik potvrđuje dominaciju u grupi L. Stigao je do novog gola u Belgiji protiv Genta i sada je 2:0.

50′ – GOOOL! ZVEZDA VODI 3:1.

Ben je „izlomio“ odbranu Slovana, lopta se odbila do Gajića, koji je s desne strane po zemlji rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu.

47′ – BORJAN DOBIO UDARAC

Posle kornera za goste, golman Zvezde je prilikom doskoka zadobio udarac, pa je lekarska ekipa morala da interveniše.

Ipak, sa Borjanom je sve u redu i bez problema može da nastavi meč.

46′ – NASTAVLJENA UTAKMICA

19.52′ – LIGA EVROPE SE POKLONILA BENU

Na zvaničnom Tviter nalogu Lige Evrope „osvanula“ su dva Benova gola protiv Libereca u prvih 45. minuta na „Marakani“.

45′ – POLUVREME

Portugalski sudija nije želeo ni minut da produži prvih 45 minuta.

44′ – ZICER IVANIĆA

Ponovo je „pukla“ desna strana Libereca, ponovo su Rodić i Ben maestralno probili po levoj strani, usledio je sjajan centaršut za Ivanića, koji je očajn reagovao i promašio zicer.

41′ – GOOOL! LIBEREC SMANJIO

Jan Matušek je pogodio mrežu Milana Borjana. Levom nogom sa 17 metara je pogodio bliži ugao.

38′ – STATIVA KATAIJA

Uzdrmao je desnu stativu Liberecovog gola Aleksandar Katai. Sjajan udarac Zvezdine desetke sa preko 20 metara, samo što se lopti na putu ka mreži isprečila stativa.

37′ – ZAPRETIO LIBEREC

Mara je uputio udarac koji je ponovo završio pored Borjanovog gola.

19.29′ – PENAL ZA HOFENHAJM!

Gent je promašio penal, ali Hofenhajm nije. U 35. minutu gosti su realizovali udarac s 11 metara i trenutno vode u grupi L sa 6 bodova. Strelac je Belfodil.

32′ – KORNER ZA ZVEZDU

Ivanić je ponovo prošao po levoj strani, uputio jedan „balon“, gosti nisu želeli da rizikuju, već su loptu izbacili u korner.

27′ – ZVEZDA NE PRESTAJE DA NAPADA

Gotovo svi prodori crveno-belih idu po levoj strani, gde su izuzetno nadahnuti i raspoloženi za igru Rodić i Ivanić.

23′ – FALČINELI MOGAO DA SE UPIŠE

Malo je nedostajalo da Zvezda povede i 3:0. Poigravaju se crveno-beli sa Česima, Italijan je imao lepu šansu, ali je poslao loptu iznad gola.

22′ – GOOOL! PONOVO BEN!

Pocepao je mrežu El Fardu Ben. Prvo je Rodić proigrao Ivanića, zatim je Ivanić maestralno poslao povratnu za Bena kojem nije bilo teško da levom nogom pogodi gol Slovana s 10 metara.

20′ – NIKOLIĆ NA ZEMLJI

Moskera je napravio pametan prekršaj, zaustavio je Nikolića na polovini Zvezde u trenutku kada je hteo da prenese loptu na polovinu Slovana.

17′ – Ivanić izborio korner

Pokušao je vezista crveno-belih iskosa, s leve strane, da iznenadi Ngujena, ali se golman gostiju nije dao. Odbranio je i poslao loptu u korner.

19.08′ – GENT PROMAŠIO PENAL

U Belgiji je trenutno u toku utakmica Gent – Hofenhajm, dva kluba koja su u grupi L sa Zvezdom, a domaćin je promašio penal u 14. minutu.

9′ – ZAMALO 2:0

Crveno-beli su maestralno otvorili meč i „ugušili“ rivala. Ređaju se napadi, posle prodora Ivanića po desnoj strani Falčineli je propustio priliku da duplira prednost za manje od 10 minuta.

7′ – GOOOL! Zvezda vodi

Katai je promamešao odbranu Slovana, lopta se odbila do Rodića koji je uputio idealan centaršut, a Ben je glavom loptu poslao u mrežu.

4′ – Tijani ispalio „projektil“

Defanzivac Slovana je pokušao iz velike udaljenosti levom nogom, njegov šut završio je iznad Borjanovom gola.

1′ – Ben prvi zapretio

Pokušala je Crvena zvezda već iz prvog napada da ugrozi gol rivala, ali je Ben bio neprecizan. Ostaje nejasno da li je pokušao da centrira ili da šutira.

18.55′ – UTAKMICA JE POČELA

18.52′ – ZVEZDIN IMPERATIV

Ukoliko želi da prezimi u Evropi šampion Srbije gotovo da mora da osvoji tri boda protiv češkog predstavnika.

18.46 – ODRAĐENO ZAGREVANJE

Prvi su travu „Marakane“ osetili fudbaleri Slovana, zatim i domaći igrači.

Foto: Ivan Džodić

18.49′ –

18.35′ – Gavrić vreba šansu sa klupe

Željko Gavrić je dosad uglavnom bio „zakucan“ po krilu, ali je ovoga puta ostao na klupi. Razlog za to je pad forme mladog fudbalera, ali je očekivano da će dobiti priliku protiv Libereca.

Na klupi nema Milana Pavkova koji je lakše povređen. Na klupi su još: Popović, Ćopić, Petrović, Boaći, Simić, Eraković, Spiridonović, Gobeljić, Vukanović i Krstović.

18.25′ – ZAVIRITE U ZVEZDINU SVLAČIONICU

18.17′ – ODUSTALO SE OD FORMACIJE 3-5-2

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

na evropskoj premijeri Zvezda je igrala s trojicom štopera, dva ofanzivna beka Rodićem i Gajićem, ali to ovoga puta neće biti slučaj.

Stanković je odlučio ekipu da „fabrički resetuje“ na 4-2-3-1.

18.07′ – „Delije“ ipak uz Zvezdu

Navijači Crvene zvezde ušli su u toku dana na severnu tribinu koju su ukrasili kolažom, na kojem se nalaze trojica navijača srpskog šampiona, a dominiraju crvena i bela boje.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

18.01′ – KANGE NEMA U PROTOKOLU

Iako se prethodnih dana u pojedinim medijima spekulisalo da bi Gelor Kanga, koji se oporavio od koronavirus, mogao da bude u protokolu za meč sa Liberecom, Gabonca ipak nema.

UEFA je rigorozna, igrač mora da bude sedam dana zdrav posle negativnog testa na Covid-19, a Kanga je negativna tek pet dana.

17.54′ – ZVEZDU MUČI FORMA

Crvena zvezda u lošoj formi dočekuje Liberec, s obzirom na to da na prethodna tri meča u svim takmičenjima nije upisala trijumf.

Sapleli su se neočekivano protiv Javora na „Marakani“ (0:0), izgubili od Hofenhajma u gostima (2:0), dok su u 163. večitom derbiju odigrali nerešenih 1:1 s Partizanom u Humskoj.

17.45′ – DOBRO DOŠLI

Dobro došli u još jedan uživo blog na portalu Nova.rs. Sa nama možete uživo da pratite sve detalje s utakmice drugog kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Slovan Libereca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar