Foto: EPA-EFE/MARIO TADDEO

Fudbaleri Napolija igraju sjajnu sezonu do sada i nalaze se na čelu Serije A i grupe u Ligi šampiona.

Ove nedelje su razmontirali Ajaks, dok je Dušan Tadić dobio crveni karton, pa je pokrenuto pitanje kako sve to rade.

PROČITAJTE JOŠ:

Aurelio de Laurentis, gazda kluba iz Napulja dao je svoj sud o čitavoj situaciji.

„Znate, moj prvi posao je zabava, produkcija filmova, fikcije, pozorište i tako je već 55 godina, pa kad sam počeo da se bavim fudbalom, uvek sam razmišljao kako i da zabavim“, rekao je De Laurentis za De Telegraf.

Naveo je da se i filmovi prave po dve godine, da se ulaže novac da bi se zabavio gledalac, pa povlači paralelu sa fudbalom.

„Činjenica da smo prvi u Seriji A, a da smo sa Barijem u Seriji B, jeste zato što i u fudbalu radimo kao u svetu filmova i fikcije“, priča De Laurentis.

„Jedina razlika je što kad pravite scenario, znate kraj unapred, znate kako da zadovoljite gledaoca. Kad pravite tim, onda imate mnogo problema za koje ne znate da mogu da se dese… A kad vaš tim igra protiv Bajerna, Ajaksa, Liverpula, ili bilo koga na tom nivou, nikad ne znate šta može da se desi. Imate ponekad i sudijska tumačenja koja morate da poštujete“, kaže gazda Napolija.

Aurelio de Laurentis
Aurelio de Laurentis; Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Naveo je da ne veruje u sreću, da sa 400 filmova nikad nije „omanuo“, te da je sve u radu, koncentraciji i marketingu.

Napoli je tokom leta ostao bez mnogih bitnih igrača, poput Kalidu Kulibalija, Lorenca Insinjea, Drisa Mertensa. I nadomestio je sve to.

„Tokom leta sam pričao sa saradnicima o velikim odlukama i kako možemo da pojačamo tim i dovedemo nove igrače. Imali smo i sreće, ali smo ekspertizom našli neke ljude koje smo skautirali i godinu, dve tri. U pregovorima smo bili brži i pametniji nego naši takmaci. Već smo imali inspiraciju kod nekih igrača ovde i trenera. A onda se svima svidelo što su otišli u SAD, Australiju i Kinu ili Japan pred sezonu – ja se nisam mrdao nigde“, rekao je De Laurentis, poručivši na kraju da je sve bilo u temeljnom radu i sjedinjavanju ekipe koja sada daje rezultate.

BONUS VIDEO: Stampedo i horor na fudbalskoj utakmici, poginulo više od 100 navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar