Đenaro Gatuzo
Đenaro Gatuzo nije impresioniran Barselonom Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Trener Napolija Đenaro Gatuzo zadovoljan je igrom svog tima uprkos remiju 1:1 kod kuće sa Barselonom u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

“Otkad je Kike Setjen preuzeo Barsu, sistemski pritiskaju protivnika sa petoricom, šestoricom igrača, ne oslanjaju se samo na dodavanja. Teraju rivala da se brani duboko i morali smo da igramo tako, jer bi zaista mogli da nam naprave problem da smo im dali prostora“, kaže Gatuzo.

Bivši italijanski vezista veruje da su sami sebi izbili pobedu iz džepa na „San Paulu“.

PROČITAJTE JOŠ

“Mislim da su nas jedva zagolicali, jedva su imali jedan šut u gol. I da smo celo veče bili na terenu, ne bi postigli pogodak, na kraju smo primili gol posle naše greške“.

Napoli je poveo na svom terenu preko Drisa Mertensa na isteku pola sata igre, a konačan rezultat postavio je Antoan Grizman u 57. minutu.

“Mogli smo bolje da realizujemo nekoliko kontri, ali generalno je moj tim uradio sve što je trebalo, nismo im dopustili mnogo prilika. Malo sam razočaran što nismo stvorili više šansi, ali je došlo i do umora. Nažalost, protiv Barse se i jedna greška skupo plaća“.

Revanš borbe za četvrtfinale Lige šampiona je 18. marta na „Nou Kampu“.

“Sve je otvoreno, imamo vremena da se pripremimo, oni će biti bez suspendovanih Vidala i Busketsa. Napoli ima vrhunske igrače, Barsa možda ima nešto više, ali imamo šanse“, zaključio je Gatuzo.