Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Čelsi je doživeo debakl na "Stamford bridžu" od Bajern Minhena (0:3) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a trener "plavaca" Frenk Lampard sportski je prihvatio poraz, poručivši da je to surova realnost njegovog tima.

Toplo-hladno igra Čelsi ove sezone u debitantskoj trenerskoj sezoni nekadašnje legende Frenka Lamparda. Ipak, pravu lekciju očitao im je šampion Nemačke, koji će, po svemu sudeći, bez problema izboriti plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja, a očekivao se daleko neizvesniji dvoboj.

Serž Gnabri i Robert Levandovski pogađali su mrežu Vilfreda Kabaljera za kapitalnih 3:0, pa Englezima ostaje samo da se nadaju čudu 18. marta na „Alijanc areni“.

PROČITAJTE JOŠ

„Bila je ovo surova lekcija Bajerna. Pokazali su nam kako izgleda nivo na kojem i mi želimo da budemo u Ligi šampiona. Ovo je naša surova realnost, upropastili su nas. Kao klub nismo nekoliko godina bili u ovoj poziciji, sada znamo šta je potrebno za to. Moji momci moraju da izvuku pozitivne stvari iz ovog ubedljivog poraza. Mnogi od njih irgali su do sada samo Ligu Evrope, što je velika razlika u odnosu na Ligu šampiona“, pravdao se posle katastrofe Lampard.

Svestan je perspektivni engleski stručnjak da će revanš u Minhenu biti još teži. Pre svega jer se Čelsi u Premijer ligi bori za mesto koje naredne sezone vodi u Ligi šampiona.

 

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Trenutno su na četvrtoj poziciji i imaju tri boda više od Mančester junajteda, četiri od Totenhema i Šefild junajteda.

„Treba da budemo realni, borimo se da budemo na kraju sezone među četiri tima u Engleskoj. Pored toga, ostaje nam da odemo ponosno u Minhen, da vidimo šta možemo tamo da uradimo. Ipak, ovaj meč je jasan pokazatelj koliko nas posla čeka. Svestan sam toga bio kada sam dolazio u klub“, rekao je Frenk Lampard.


 

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

Sreda:
Lion – Juventus 21.00
Real Madrid – Mančester siti 21.00

Utorak:

Čelsi – Bajern Minhen 0:3 (0:0)

(Gnabri 51 i 54, Levandovski 76)

Napoli – Barselona 1:1 (1:0)

(Mertens 30 – Grizman 57)

18. februar:

Аtletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)

(Saul 4)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)

(Holand 69 i 77 – Nejmar 75)

19. februar:

Atalanta – Valensija 4:1 (2:0)

(Hatebur 16 i 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – Lajpcig 0:1 (0:0)

(Verner 58p)