Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Napoli i Barselona su na stadionu "San Paolo" u Napulju odigrali nerešeno (1:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U susretu koji je obećavao znatno više uzbuđenja, rivalima je pripalo po poluvreme, pa će odluku o učesniku četvrtfinala doneti duel na „Kamp Nou“ koji je zakazan za 18. mart.

PROČITAJTE JOŠ

Motivisani serojom od tri vezane pobede na domaćoj pozornici fudbaleri Napolija dočekali su favorizovanog rivala naoružani strpljenjem. Čekali su izabranici Đenara Gatuza grešku gostiju i dočekali je u 24. minutu kad je Džunior loše reagovao i poklonio gostima loptu na oko 40 metara od gola Ter Štegena. Usledila je munjevita kontra Napolitanaca i pogodak Mertensa u njegovom stilu. Sjajno je Belgijanac reagovao posle dodavanja Zielinskog i sa ivice šesnaesterca neodbranjivo poslao loptu u dalji rogalj.

Mogao je Napoli do odmora i da udvostruči prednost, ali je Manolas u 42. minutu posle proigravanja Insinjea gađao pored desne stative.

Početak drugog poluvremena doneo je drugačiji odnos snaga, a Barselona je već u 57. minutu uspela da anulira zaostatak. Izjednačujući pogodak postigao je Antoan Grizman krunisao brzu akciju Katalonaca na jedan dodir i dodavanje Nelsona Semeda pretočio u pogodak za izjednačenje.

Četiri minuta kasnije Insinje je odlično zapretio, ali je Ter Štegen bio na visini zadatka, a razlog za žal imaju i gosti koji su do potpunog preokreta mogli da dođu u 76. minutu kad je Umiti gađao samo nekolik centimetara preko prečke posle kornera koji je izveo Mesi.

U završnici susreta Barselona je ostala sa igračem manje jer je Arturo Vidal dobio dva žuta kartona, a osim Čileanca utakmicu u Španiji će preskočiti i Serhio Buskets zbog parnih kartona.


Napoli – Barselona 1:1 (1:0)

Stadion: „San Paolo“. Sudija Feliks Brih.

Strelci: Mertens u 30. za Napoli, a Grizman u 57. minutu za Barselonu.

NAPOLI: Ospina, Rui, Maksimović, Manolas, Di Lorenco, Ruiz, Deme, Zilinski, Kaljehon, Mertens (od 54. Milik), Insinje.

BARSELONA: Ter Štegen, Semedo, Umiti, Pike, Džunior, De Jong, Buskets, Rakitić (od 56. Artur), Mesi, Grizman, Vidal.


OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

Večeras:

Čelsi – Bajern Minhen 0:3 (0:0)

(Gnabri 51 i 54, Levandovski 76)

Napoli – Barselona 1:1 (1:0)

(Mertens 30 – Grizman 57)

18. februar:

Аtletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)

(Saul 4)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)

(Holand 69 i 77 – Nejmar 75)

19. februar:

Atalanta – Valensija 4:1

(Hatebur 16 i 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – Lajpcig 0:1

(Verner p58)

Sutra:

21:00 Lion – Juventus

21:00 Real Madrid – Mančester siti