Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama ulazi u samu završnicu, traje do kraja meseca, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je 1. februar, a u La Ligi i Seriji A završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

Pandemija koronavirusa i dalje utiče na transfere zbog različitih mera u različitim zemljama, zatim i zbog finansijskog momenta.

PAPU GOMEZ NAPUŠTA „ČIZMU“

Italijanski mediji prenose da je transfer Papua Gomeza u Sevilju završen. Španski klub se dogovorio sa Atalantom na cenu od pet miliona evra, a uz razne bonuse ta cifra može da poraste još tri miliona.

Španci su ponudili Gomezu ugovor na dve i po godine uz mogućnost da se saradnja produži za još godinu dana.

 

DŽEKO NAPUŠTA „VUČICU“

Edin Džeko se nalazi na izlaznim vratima Rome. Italijanska „Republika“ prenosi da napadač Bosne i Hercegovine sigurno ne ostaje u prestonici Italije nakon sukoba sa trenerom.

On je Romu pojačao 2016. godine i sa 114 golova je treći najbolji strelac u istoriji kluba. Zainteresovanih za njegove usluge je mnogo, a prvi u redu su Inter, Juventus i Pari Sen Žermen.

Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

BAJERN LOCIRAO ZAMENU ZA ALABU

Kako javlja španska „Marka“ Pau Tores bi uskoro mogao da postane novi fudbaler Bajerna iz Minhena. Očekuje se da Bavarci za nejgovu slobodu plate oko 30 miliona evra Viljarealu.

Ovaj štoper ima 20 nastupa za španski tim u aktuelnoj sezoni i on bi trebao da bude idealna zamena za Alabu, koji bi navodno uskoro mogao da pređe u Real.

RAMOS U MILIONSKOJ DILEMI

Onda Cero piše da je kapiten Reala Serhio Ramos na prekretnici i imaće veliki razlog za nedoumicu. Preciznije, 45 miliona razloga jer je toliko ponudio Pari Sen Žermen da bi doveo 34-godišnjeg defanzivca „kraljevskog kluba“.

Ramos ima pravo da pregovara sa drugim klubovima od januara, jer mu ugovor ističe u junu, a PSŽ spomenutu sumu nudi za trogodišnji ugovor, čime daje Ramosu veću platu od one koju ima u Realu. Uz to, Madriđani „zatežu“ i sa ugovorom dužim od godinu dana jer Serhio u martu puni 35 godina.

ROTACIJA I U SUPERLIGI

Ivanjički Javor je objavio da taj klub posle četiri i po godine napušta Nenad Sević. On će probati da pomogne Zlatiboru da ostane u Superligi, pošto je ovaj klub na 18. mestu, u zoni ispadanja elitnog takmičenja sa samo 15 bodova.

Sević je u Javoru za četiri i po godine odigrao 117 utakmica, a Ivanjičani su mu poželeli sreću u nastavku karijere. Nenad igra na poziciji beka i ima 24 godine.

NAPOLI NE MENJA GATUZA

Fudbaleri Napolija neće dobiti novog trenera, pošto su plasirane glasine da će Đenaro Gatuzo biti otpušten posle poraza od Verone.

Napoli je izgubio sa 3:1, što mu je bio drugi poraz u nedelji i odmah su se pojavile informacije o odlasku nekadašnjeg igrača Milana, što je demantovano.

EDEGOR SPREMAN ZA DRES TOBDŽIJA

Martin Edegor će biti novi igrač Arsenala, ali nema još kompletnog transfera.

Radi se o pozajmici do kraja sezone, onda će klubovi pregovarati o transferu.

Ugovor Norvežanina veže za Real do juna 2023. godine.

PARMA HOĆE DRAGOVIĆA

Đanluka Di Marcio, čuveni italijanski insajder, najavio je da će Parma krenuti u napad na Aleksandra Dragovića.

Njega je već želela Crvena zvezda, a Rudi Feler je ispred Leverkuzena rekao da odlazak nije opcija, bez obzira na to ko traži Dragovića.

Očigledno je da Parma želi da pokuša uprkos tome.

SPIRIDONOVIĆ VEĆ PREDSTAVLJEN U NOVOM KLUBU

Srđan Spiridonović neće prolećni deo sezone provesti u Crvenoj zvezdi, već će igrati na pozajmici za Genčlerbirligi.

Brzonogi, 27-godišnji krilni napadač i zvanično je prešao u redove turskog tima, u kojem će sigurno ostati do leta. Na kraju sezone postoji i opcija otkupa od srpskog prvaka, a detalje možete pogledati ovde.

LJORENTE BLIZU UDINEZEA?

Udineze je sve resurse usmerio ka dovođenju Fernanda Ljorentea iz Napulja. „Calcionapoli24“ prenosi da se očekuju lekarski pregledi, a ovom igraču ugovor ističe na leto sa Napolijem.

Očekuje se da se sve završi do utorka ili srede.

KOKORIN ZVANIČNO U FJORENTINI

Dušan Vlahović dobio je rusku konkurenciju, jer je stigao Aleksandar Kokorin iz Spartaka.

Četiri miliona evra će dobiti ruski klub, a Dušan Vlahović motiv više.

Zanimljivo je da je Kokorin pristao i na manju platu kako bi šansu dobio u italijanskom fudbalu.

„PLAVCI“ VEĆ KRENULI U „LOV“ NA MENADŽERE

Kako piše Skaj sport Čelsi je nudio mesto Frenka Lamparda Julijanu Nagelsmanu. Trener koji je prošle godine vodio Lajpcig do polufinala Lige šampiona navodno nije prihvatio posao. Iako Britanci pišu da je meta Tomas Tuhel koji je pre mesec dana otpušten u Pari Sen Žermenu, kao još jedna opcija za „čuvara klupe“ Čelsija bio je i Ralf Rangnik. Njega nije zanimalo da bude vršilac dužnosti do dovođenja trajnog rešenja.

Mnogi su srezavali plate ili odlučivali se na rasprodaju, a kako je sve proteklo u nedelju, možete da pogledate ovde.

MAČVA DOVELA IGRAČE DINAMA IZ ZAGREBA

Mačva će u nastavku sezone igrati za opstanak, a za ostvarenje cilja dovela je dvojicu bivših fudbalera Dinama iz Zagreba.

U pitanju su Slovenac Omar Kočar (19) i Hrvat Mario Nikolić (20), pa imamo jednu zanimljivu situaciju na superligaškoj sceni.

LAMPARD OTPUŠTEN

Frenk Lampard nije izbegao najgori deo trenerske sudbine u svom Čelsiju, ono što se najavljivalo, sada je i zvanično plasirano u javnost.

Klub je obrazložio da nema jasan pravac kojim se Čelsi kreće i da je zbog toga Lampard morao da ide. Osim toga, Roman Abramović, vlasnik londonskog kluba se zahvalio Lampardu, ali dodao da je ovo bila u ovom trenutku jedina prihvatljiva odluka jer „plavci“ ne zaslužuju sredinu tabele Premijer lige.

LIVERPUL GASI „POŽAR“

Redsi ne briljiraju, povrede su opteretile klub, naročito se osetilo odsustvo Virdžila Van Dajka. Sad je nova rezervna opcija 32-godišnji Sokratis Papastatopulos, koji bi mogao da bude prihvatljiva opcija.

On je prošle nedelje dogovorio raskid ugovora sa Arsenalom, a sada ostrvski mediji prenose da je Liverpul uspostavio kontakt sa iskusnim Grkom.

MARSEJ HOĆE DA RASTERETI KADAR

Kako piše „La Provence“, jedan od četiri igrača Marseja mogao bi da napusti klub do kraja prelaznog roka – na spisku su Nemanja Radonjić, Marle Ake, Lukas Perin i Kristofer Rokija.

Radonjić je u centru pažnje već bio ovog vikenda, ali zbog brzine koju je dostigao na meču u kom je bio strelac, postavio je novi evropski rekord.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare