Aleksander Kokorin, Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama ulazi u samu završnicu, traje do kraja meseca, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je 1. februar, a u La Ligi i Seriji A završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

Pandemija koronavirusa i dalje utiče na transfere zbog različitih mera u različitim zemljama, zatim i zbog finansijskog momenta.

Mnogi su srezavali plate ili odlučivali se na rasprodaju, a kako je sve proteklo u subotu, možete da pogledate ovde.

STIGLA KONKURENCIJA VLAHOVIĆU

Tek što je srpski napadač ušao u formu u dresu Fiorentine, dobija pojačanje, ili bolje reći, konkurenciju u vidu Aleksandra Kokorina. Rus je nedavno završio posao u vezi sa prelaskom u „violu“, ali je u nedelju stigao u taj klub.

Dobijaće 1,7 miliona godišnje, a sam transfer je bez bonusa bio vredan četiri miliona evra.

SRBIN NAPUŠTA BATE BORISOV

Bojan Nastić će u naredne dve godine biti igrač Jagielonije u koju prelazi iz BATE Borisova za 350 hiljada evra. On je dobio ugovor do 2023, igra na poziciji levog beka i nekadašnji je igrač Vojvodine i Genka. Ima 26 godina.

CRNOGORAC NA PUTU ZA NJUJORK?

Još početkom godine se pisalo da je Sead Hakšabanović u vezi sa jednim od klubova iz „Red Bul grupe“, ali je sada konkretno napomenuto da je u igri Njujork Red Bul koji je navodno bio spreman da da četiri miliona evra. Međutim, izgleda da će švedski Norkeping morati da smanji zahteve od pet miliona dolara ako hoće da postigne dogovor.

Hakšabanović, koji ima i švedski pasoš, prešao je u spomenuti klub iz Vest Hema prošlog leta za 2,6 miliona evra. Ima 21 godinu i igra na poziciji krila.

JUVENTUS PRIPREMA „OPERACIJU DŽEKO“

Italijani pišu da je „stara dama“ rešila da dovede bosansko-hercegovačkog internacionalca i u zamenu Romi bi mogla da pošalje Federika Bernardeskija. Kalčomerkato piše da je ovo moguće jer je Džeko već neko vreme na „zloj nozi“ sa trenerom Paulom Fonsekom.

NAPADAČ SEVILJU ZAMENIO REAL SOSIJEDADOM

Dosadašnji napadač Sevilje Karlos Fernandez novi je fudbaler Real Sosijedada.

Fernandez je ove sezone na pet utakmica sakupio tek nešto preko 130 minuta, bez postignutog gola, a tim iz San Sebastijana na račun Sevilje će uplatiti devet miliona evra.

Pokriva pozicije polušpica, desnog krila i centralnog napadača.

JUVENTUS KUPUJE MEKENIJA NA KRAJU SEZONE

Američki fudbaler Veston Mekeni na dobrom je putu da ostane u Juventusu.

Uprava kluba oduševljena je igrama veziste koje igra na pozajmici iz Šalkea i spremna je da na leto izdvoji 18,5 miliona evra koliko traži Šalke.

Mekeni je u dosadašnjem toku sezone postigao četiri gola i dodao dve asistencije na 15 odigranih utakmica.

SOKRATIS STIŽE KOD SERGEJA U LACIO

Grški defanzivac Sokratis Papastatopulos raskinuo je ugovor sa Arsenalom i preći će u ekipu Lacija, prenose italijanski medij.

Iskusni štoper (32) stigao je u Arsenal 2018. godin iz Borusije Dortmund, a za londonski klub odigrao je 44 utakmice i postigao tri gola.

Sa „tobdžijama“je osvojio FA kup 2019 godine, a igrao je i u finalu Lige Evrope iste godine.

ZVANIČNO: OZIL U FENERBAHČEU

Mesut Ozil i zvanično će u nastavku sezone nositi dres Fenerbahčea.

„Postigli smo dogovor sa Arsenalom o transfera fudbalera Mesuta Ozila u naš klub“, stoji u poruci koju je Fenerbahče objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu.

BENITEZ OPCIJA ZA SELTIK

Mnogi su već preselili Rafaela Beniteza u Seltik umesto Nila Lenona, ali postoje i najave da do toga neće doći.

Rasplet ćemo dobiti u narednih nekoliko dana, jer se spominje i da Španac želi malo da se odmori.

Na upravi Seltika je da ga odobrovolji ponudom.

HULK PONOVO U ŽIŽI

Poznato je kako se Turci „zapale“ za zvučna imena, sada je Hulk ponovo u žiži, iako ima 35 godina.

Bešiktaš ga želi i nudi mu 3 milona evra za godinu i po dana, ali je to odbijeno uz poruku da igrač traži četiri i po miliona.

Hulk je svojevremeno otišao iz Zenita u Šangaj za skoro 60 miliona  evra, četiri i po godine je proveo u Kini, ali i dalje želi da dobro zaradi.

HERTA SMENILA TRENERA

Bruno Labadija dobio je otkaz zbog serije loših rezultata, pa će tim iz Berlina u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Opširnije o tome možete pročitati – ovde.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

BARSA JURI SLOBODNE AGENTE

Barselona želi dugoročno da planira i da na leto dovede Serhia Aguera i Davida Alabu. Agueru ističe ugovor sa Sitijem na leto, Alaba se oprašta od Bajerna, pa Katalonci od toga mofgu da profitiraju.

Aguero bi zaigrao sa Mesijem, a ima samo dva gola u devet mečeva ove sezone.

UPAMEKANO IZMEĐU GIGANATA

Britanski mediji javljaju da se bitka za potpis Dajoa Upamekana približava kraju.

Navodno, Mančester junajted bi mogao da pobedi upravu Liverpula u borbi za potpis, a trenutna cena mu je 60 miliona evra.

Redsi su nešto povučeniji u borbi za transfere ove zime, što su Đavoli umeli da iskoriste.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar