foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija u petak kreće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, na kom nije igrala već 24 godine.

Reprezentativac Srbije Marko Grujić govorio je o predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Nemačkoj.

Vezni fudbaler se najpre osvrnuo na prethodno Svetsko prvenstvo u Kataru koje se igralo prošle godine, a na kome je naša reprezentacija podbacila završivši takmičenje već u grupnoj fazi.

„Sigurno da smo svi očekivali više na Prvenstvu sveta u Kataru, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope“, jasan je Grujić.

Pročitajte još

Grujić je istakao da ne postoji strah od neuspeha.

„Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo“, nema dilemu vezni igrač.

Fudbaler Porta rekao je da ne postoji pritisak zbog toga što naša reprezentacija nije učestvovala na Evropskom prvenstvu već 24 godine.

„Kad počne utakmica niko o tome ne razmišlja. To je činjenica koja nije prijatna kada pričamo pre utakmice, ali kad počne meč onda mislimo samo kako da pobedimo i osvojimo tri boda“.

Bivši fudbaler Crvene zvezde rekao je da treba raditi na defanzivi, dok ofanzivni deo za sada funkcioniše.

„Da, akcenat je ovih dana bio i rad na tom defanzivnom planu. Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji“, rekao je reprezentativac Srbije.

Slovenija vs Srbija Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Analizirao je i rivale Srbije u grupi, a oni su: Litvanija, Crna Gora, Bugarska i Mađarska.

„Svaka selekcija ima svoje kvalitete, ali i mane, koje smo analizirali. Pokušaćemo sve da iskoristimo i izađemo kao pobednici iz naredna dva meča“, poručio je Grujić.

Govorio je i o debitantima u reprezentaciji.

„Najvažnije da se oni osećaju kao da su već duže vreme sa nama. Trudimo se da im taj period adaptacije što brže prođe, da se oslobode i da igraju svoju igru. Svi smo tim i idemo ka zajedničkom cilju“, kazao je bivši fudbaler Liverpula.

Bilo je reči i o poseti i podršci navijača.

„Mislim da podršku treba da zaslužimo, igrom i rezultatima. Svaka podrška nam znači, trudićemo se da pobedimo Litvaniju, zatim i Crnu Goru, a onda će i podrška biti bolja u junu kada nastavljamo put ka Nemačkoj“, zaključio je Grujić.

Srbija kvalifikacije počinje u petak 24. marta kada će na stadion „Rajko Mitić“ doći Litvanija. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe će izboriti direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Selektor Dragan Stojković Piksi o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar