Premijer liga
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Premijer lige pokrenuli su dobrotvornu akciju kako bi priklupili novčana sredstva za pomoć britanskom Nacionalnom zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju grupe igrača, tokom poslednje sedmice održali su nekoliko razgovora, koji su za cilj imali stvaranje fonda koji bi mogao da pomogne svima kojima je to potrebno tokom krize sa virusom Covid-19.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je teško vreme za naš zdravstveni sistem i naša grupa je spremna da pomogne koliko može. Igrači iz svih timova Premijer lige su radili na ovoj incijativi koju smo nazvali „IgračiZajedno“ (#PlayersTogether), a cilj nam je da novac doniramo brzo i onima kojima najviše treba. Dobrovoljno pomažemo i ovde su svi igrači zajedno i ne postoje nikakve razlike u klubovima. Nadamo se da ćemo, kao i mnogi drugi u našoj zemlji, uspeti da napravimo razliku“, stoji u saopštenju.

Među fudbalerima koji su podelili ovo saopštenje putem Tvitera su kapiteni Liverpula, Totenhema i Mančester Junajteda Džordan Henderson, Hari Kejn i Hari Megvajer.

Podsetimo, premijerligaški igrači ranije su pokrenuli i akciju pomoći igračima i klubovima u nižim rangovima takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram