Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Kada je zbog pandemije koronavirusa pauza u svim evropskim ligama, fudbalerima je jedino ostalo da čekaju kada će sve proći i da dotle pokažu svoju humanu stranu.

Tako su uveliko krenule individualne akcije čiji je cilj da se pomogne i olakša naredni period pre svega obolelim od koronavirusa kao i njihovim porodicama.

Fudbaler Mančester junajteda, Pol Pogba, na svoj 27. rođendan pokrenuo je fond čiji će cilj biti da se prikupi što više novčanih sredstava za decu obolelu od koronavirusa.

On je pred svoje sledbenike na društvenim mrežama postavio cilj da se za dan prikupi najmanje 30.000 evra, a ako se to dogodi u dogovorenom periodu, on će duplirati tu cifru sa 30.000 evra koje će sam izdvojiti i priložiti fondu.

S druge strane u Italiji, zemlji koja je u trenutno najteže pogođena pandemijom koronavirusa, kapiten Napolija Lorenco Insinje donirao je više od 100.000 evra bolnicama u regiji Kampanja kako bi pomogao u sprečavanju širenja pandemije.

Guverner Kapmanje Vinćenco de Luka se u živom uključenju preko Fejsbuka lično zahvalio Insinjeu na finansijskoj pomoći.

„Želeo bih da se zahvalim Lorencu Insinjeu koji je jedan od najaktivnijih u pomaganju bolnicama u Napulju. Dao nam je 100.000 evra za pomoć u borbi sa virusom“, rekao je De Luka.

Insinje je to uradio pošto je podsetio sve navijače Napolija da ostanu kod svojih kuća i time spreče širenje virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram