Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Fudbalski savez Srbije stvarno je kontaktirao 68-godišnjeg Rejmona Domeneka, vremešnog francuskog trenera, da bude selektor Srbije. Čoveka koji je 10 godina bez posla.

Zvuči nerealno, ali je tako… Stručnjak na pragu osme decenije u konkurenciji je da nasledi Ljubišu Tumbakovića na klupi nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Iako Tumbaković još zvanično nije ni otišao, niti je smenjen, to će se verovatno dogoditi u drugoj polovini decembra. Kako god bilo, naslednik mu se uveliko traži.

Jedna od opcija i Rejmon Domenek, što je i sam potvrdio 68-godišnji strateg, koji je vodio reprezentaciju Francuske od 2004. do 2010, a 2006. bio je i vicešampion sveta.

I od tada nije u profesionalnom fudbalu!? Pa, neverovatan izbor…

„Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Sada to više nije u mojim rukama. Čeka se odluka. Rekao sam šta mislim, veoma bih voleo da me izaberu. Ali, nisam pod pritiskom. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju“, rekao je, između ostalog, Domenek u intervjuu za „Novosti“.

Od 2010. vodio je amatersku selekciju za koju je teško utvrditi i gde se takmiči i zašto. A, nije loše podsetiti se da naša reprezentacija pod komandom Havijera Klementea i Dika Advokata, takođe inostranih stručnjaka, ništa značajno nije uradila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare