Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Štoper iz Gane Abraham Frimpong odigrao je partiju karijere protiv Juventusa u četvrtom kolu Lige šampiona, gde je njegov Ferencvaroš tek u sudijskoj nadoknadi pao pred "starom damom" - 2:1 (1:1).

Mađarski div Ferencvaroš pružio je odličnu partiju na teškom gostovanju u Torinu favorizovanom Juventusu na „Alijanc stadionu“.

Povela je četa nekadašnjeg štopera Crvene zvezde Abrahama Frimponga protiv „stare dame“ u 19. minutu preko Uzunija, ali je Kristijano Ronaldo uspeo da izjednači u 35. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

I zaista je maestralno Frimpong komandovao odbranom Ferencvaroša, čak je uspevao da se nadmudruje i da „prodaje fore“ skupo plaćenim zvezdama.

U jednoj situaciji pokupio je loptu uklizavanjem bez faula, da bi se ekspresno pridigao i predriblao Dibalu.

Ipak, momak koji nije imao mesta u Crvenoj zvezdu u koju je došao iz kruševačkog Napretka, te je napustio za svega 300.000 evra obeštećenja „Marakanu“ 2018. godine, morao pognute glave je napustio teren u Torinu, s obzirom na to da je Alvaro Morata kasnim golom u 92. minutu doneo trijumf Juventusu.

Podsetimo, 27-godišnji Frimpong je za 100.000 stigao iz Napretka u Zvezdu 2016. godine, da bi dve godine kasnije posle 25 odigranih utakmica za crveno-bele, gde je uglavnom ulazio s klupe, a glavni štoperski tandem činili su Vujadin Savić i Le Talek, karijeru je nastavio u Mađarskoj, obukavši dres Ferencvaroša za obeštećenje od 300.000 evra.

Isti taj Frimpong, sada je odigrao partiju karijere, jer se dostojno suprotstavio jednom od najboljih timova na svetu i napadačkom tandemu Ronaldo – Dibala, kasnije Morata – Kijeza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar