Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Juventus je pogotkom Alvara Morate u nadoknadi vremena uspeo da dođe do pobede nad Ferencvarošom, 2:1 (1:1), ali Italijani su u ovom meču srušili i jedan rekord star čak 123 godine.

Prosto neverovatno zvuči, ali „Stara dama“ u startnih 11 meča u Torinu prvi put posle toliko godina nije imala nijednog domaćeg igrača u poslednoj liniji tima!

PROČITAJTE JOŠ:

Statistika kaže da su odigrali 4.371 utakmicu pre nego što im se dogodilo ovo – da nema domaćeg izdanka u odbrani tima.

PROČITAJTE JOŠ: Juve slomio Mađare u 92. minutu, Holand postavio novi rekord

Na golu je bio Poljak Vojćeh Šćensni, desno je igrao Huan Kvadrado iz Kolumbije, Brazilci Danilo i Alakes Sandro bili su na mestima štopera i levog beka, dok je poslednje štopersko mesto zauzeo Matajs de Liht iz Holandije.

Sticaj okolnosti ili nešto drugo, teško je reći, tek evidentno je da je Juventus prekinuo dug niz mečeva sa domaćim igračima u zadnjoj liniji.

Koliko je tim internacionalizovan svedoči i to da je jedini Italijan u startnoj postavi bio Federiko Bernardeski.

Jedan od igrača odbrane, Matajs de Liht, rekao je posle meča sa je Ferencvaroš pružio žestok otpor.

„Bilo je verlo komplikovano, Ferencvaroš je igrao vrlo dobro, zgusnuto pozadi i teško je bilo naći napadače između tih linija. Bilo je važno da ubrzamo igru, igramo hrabrije, ali nismo stvorili previše prilika. Ja sam pogrešio kod njihovog gola, ali imamo dovoljno kvaliteta u timu, srećom rešili smo meč u našu korist“, rekao je Holanđanin za „Skaj Italija“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar