Foto: London News Pictures/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dizajn dresa u kome će fudbalska reprezentacija Engleske igrati na Evropskom prvenstvu izazvao je totalni haos u toj zemlji.

Nezadovoljan njima bio je i selektor Geret Sautgejt, a problem je ispao to što je u saradnji sa proizvođačem sportske opreme „Najk“, Fudbalska asocijacija Engleske redizajnirala osnov engleske zastave, krst Svetog Đorđa, sveca zaštitnika Engleske od 1348.

„Mislim da mogu da naprave neobičan dizajn, ali ne možete reći da je to zastava Svetog Đorđa, jer nije. To je, zato, nešto sasvim drugačije. Najvažnija stvar na dresu Engleske su tri lava, to je stvar koja je naš simbol i to nas razlikuje od ragbi reprezentacije Engleske ili kriket reprezentacije. Veliki sam patriota, verujem da bi trebalo da slavimo praznik Svetog Đorđa više nego što bi trebalo, ali donekle razumem i da ljudi ne misle da bi trebalo da menjamo tu zastavu“, rekao je Sautgejt.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nakon toga se oglasio i portparol Engleske koji je objasnio zbog čega je dizajn promenjen.

„Novi dres Engleske ima više elementa dizajna i osmišljen je kao omaž reprezentaciji Engleske koja je 1996. godine postala prvak sveta. Nije prvi put da je krst Svetog Đorđa obojen različitim bojama. Ponosni smo na njegove crvene i bele boje, to je engleska zastava. Shvatamo šta to znači našim navijačima i kako tih to ujedinjuje i inspiriše i ta zastava biće visoko istaknuta na Vemlbiju u subotu na utakmici protiv Brazila, kao i uvek“, poručeno je od portparola.

Engleska će igrati protiv Srbije u grupi C na Evropskom prvenstvu, a pored njih će biti u grupi Danska i Slovenija.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Tuča na Trabzon – Fenerbahče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar