Foto Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Meč Crvena zvezda - Radnički Niš iznedrio je i neočekivanog heroja utakmice, golmana Filipa Dujmovića.

Zvezda se plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije, pobedila je Radnički iz Niša posle 0:0 boljim izvođenjem penala (3:2), meč je obeležio golman Nišlija sa čak 17 odbrana, uz jedan ukroćeni penal Radovana Pankova.

PROČITAJTE JOŠ

Ne pamti se kada je jedan golman toliko dovodio igrače Zvezde do „ludila“ na Marakani, u proseku, Dujmović je na svakih 5,58 minuta zaustavljao udarce Kange, Ivanića, Kataija i ostalih uzdanica Dejana Stankovića.

Štaviše, u 34. minutu zaustavio je penal Gelora Kange, a već do tog šuta sa penaltika je imao veliki broj intervencija. Kada je zaustavio Gabonca, samopouzdanje je došlo do maksimuma i praktično je sam vodio ekipu do 95. minuta i penala, Radnički ozbiljnu šansu nije ni napravio.

Omogućio je saigračima da šutiraju penale, nije im uspelo da od njega naprave potpunog heroja utakmice i Niša. Inače, nova zvezda Superlige rođena je 12. marta 1999. u Livnu u Bosni i Hercegovini, aktuelni je član U21 reprezentacije svoje zemlje i nema sumnje da će mu partija sa Marakane biti veliki zalet i za reprezentativnu karijeru.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Već sa 22 godine ima egzotičnu karijeru jer je posle afirmacije u Slogi Uskoplje i Zrinjskom iz Mostara došao do Željezničara, iz kog je 2018. prerano otišao u Tursku. Potpisao je za Adanu Demirspor i tu je igrao za U21 ekipu, pa se vratio u Bosnu i igrao za Mladost Doboj Kakanj. Pre debija ga je praktično Spartak Subotica pozajmico i onda je Filip počeo da se afirmiše u našem šampionatu.

U Subotici ga je kao sportski direktor u februaru 2020. predstavio Ljubiša Dunđerski, i to kao momka koji je bio na pragu rimskog velikana.

„Bio je na pragu odlaska u Lacio ali na našu sreću nije uspeo da završi sa papirima taj transfer. Dolazi na pozajmicu iz Doboja“, naveo je tada Dunđerski.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ove zime je kao slobodan igrač prešao u niški Radnički i ako ovako nastavi, smeši mu se lepa budućnost. Zvanični debi je imao prošlog vikenda protiv Partizana i od šest šuteva u gol ukrotio je četiri udarca (0:2), protiv Zvezde je onda imao čak 17 intervencija.

Pokazao se kao specijalista za penale, čeka do poslednjeg momenta i pažljivo bira stranu, a odbranio je jedan udarac sa bele tačke na Marakani, još kao golman Subotičana. Bilo je to u porazu od 3:2, kada je prozreo nameru El Fardua Bena, 14. avgusta 2020. godine.

U Superligi je odbranio tri od 11 penala, a u penal seriji protiv Zvezde, pored odbranjenog penala Radovanu Pankovu, pogodio je i stranu Milanu Pavkovu (pogodio prečku) i Geloru Kangi, čiji je šut u donji desni ugao bio neodbranjiv.

BONUS VIDEO Navijači Crvene zvezde odali počast čuvenom Čika Gedži

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar