Aleksander Čeferin UEFA
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Evropsko fudbalsko prvenstvo moglo bi da bude odloženo zbog koronavirusa koji je zahvatio Evropu i svet. Sutra nakon sastanka, biće poznata situacija oko održavanja turnira u 12 gradova domaćina.

Pandemija je ozbiljno uzela maha u vodećim evropskim zemljama, a sva sportska dešavanja gotovo i da se ne igraju uz prisustvo publike.

Prvo su Italijani odložili sve svoje sportske događaje do 3. aprila, da bi se zatim oglasili Španci koji u naredne dve nedelje žele da „zamrznu“ Primeru i Segundu. Utakmica Bundeslige između Menhengladbaha i Kelna (2:1) je prva koja je odigrana bez prisustva navijača, pa je velika verovatnoća da će narednog vikenda i ostali mečevi u Nemačkoj biti iza „zaključanih vrata“. Francuzi takođe razmatraju takvu mogućnost.

PROČITAJTE JOŠ

Sve to jasan je znak da će velike četiri lige, ne računajući Premijer ligu, zahtevati od UEFA da Evropsko prvenstvo, koje je zakazano od 12. juna do 12. jula, bude odloženo zbog zdravstvenih razloga, kao i zbog toga što većina šampionata širom Evrope neće biti okončana u predviđenom terminu.

Sudbina EVRO i da li će doći do njegovog odlaganja biće poznata nakon današnjeg sastanka, koji će biti neka vrsta video konferencije. U slučaju da ne dođe do odlaganja Evropskog prvenstva, a da šampionati ne budu gotovi, onda će lige bez odigravanja punog fonda mečeva morati da proglase pobednike, kao i timove koji ispadaju i one koji ulaze u viši rang takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram