Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Erling Braut Holan je uoči revanša Mančester sitija i Kopenhagena (3:1 za "građane" u prvom duelu) u osmini finala Lige šampiona govorio o svojoj budućnosti. I rekao je sve.

Barem je to utisak navijača nakon što su pročitali izjavu igrača koji je 2022. godine stigao u Siti iz Borusije iz Dortmunda.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi već sada govore o scenariju koji bi mogao da se obistini ovog leta, a to je da norveški napadač karijeru nastavi – u Mančester sitiju. Holan ima klauzulu u ugovoru da posle druge sezone može da bira da napusti klub za svotu koja trenutno nije poznata, iako mu ugovor važi do 2027. godine.

To znači da je Real praktično i tada bio tri koraka ispred svih i da je već planirao formiranje tima ili…

Pitali su Holana kako se oseća u Sitiju, a on je odlučio da se ponaša kao profesionalac.

„Stvarno sam srećan, pogotovo s ljudima kojima sam okružen: trenerom, direktorima, upravom… Reći ću nešto što će završiti na naslovnim stranama medija – nikad ne znaš što budućnost donosi. Možete ovo napisati, ali morate napisati i sve što sam na početku rekao, a to je da sam sada srećan“, odgovorio je Holan.

Ipak, zar nije svaki profesionalac koji zna da je vrlo verovatno da za šest meseci neće biti u istom klubu nekada izgovorio ovo. Pitali su ga da li će potpisati novi ugovor sa Sitijem, a on je uzvratio.

„Fokusiram sam na teren. Imamo puno utakmica. Pre dva dana je bio derbi, sledi Liga šampiona, a u nedelju igramo s Liverpoolom. Tako da se moram fokusirati na sve to.“

Ove godine je postigao 28 golova uz šest asistencija na 31 meču. Prošle sezone je pogodio 52 puta na 53 susreta i osvojio tri trofeja sa Sitijem.

Onda se još jednom osvrnuo

„Mislim da poprilično dobro radimo kao ekipa, što je i najvažnije. Propustio sam puno prilika i verovatno ću u budućnosti promašiti još koju. Ljudi će me kritikovati. Da li bi trebalo da razmišljam o tome? Ne“, rekao je Holan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar