Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Najdžel Pirson, menadžer Vatforda, plaši se tragedije ukoliko se Premijer liga uskoro nastavi usred pandemije koronavirusa.

„Neka nas Bog sačuva od smrti. Ljudi se prave slepi na ovu opasnost“, rekao je Pirson za „Tajms“.

Najbolji engleski timovi bi mogli da se vrate na teren sledeće nedelje posle sastanka u Premijer ligi koji će se održati u ponedeljak.

PROČITAJ JOŠ

Pirson je, međutim, izrazio sumnju u vezi s ovim projektom, jer je Veliku Britaniju, posle SAD najviše pogodila pandemija koronavirusa i tek se neznatno smanjuje opasnost.

„Broj smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji je između 33.000 i 38.000 ljudi, što je 1,5 puta više nego što je publike na našem stadionu. Zato razmislite o tome. Da, želeli bismo da nastavimo, ali to mora da bude na siguran način. Moramo da budemo oprezni. Ignorisanje rizika je nerazumno. Radi se o zdravlju ljudi.“

Pre menadžera Votforda koji je 17. na tabeli Premijer lige, ne mali broj igrača je izrazio zabrinutostr, poput Grenta henlija iz Noriča, zvezde Mančester Sitija Rahima Sterling, zatim defanzivca Danija Ruza, člana Totenhema na pozajmici u Njukaslu, Glena Marija iz Brajtona…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare