Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Džordan Pikford, golman reprezentacije Engleske, pričao je sa novinarima pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.


Engleska prvi meč na Evru igra protiv Srbije u nedelju od 21 sat u Gelzenkirhenu. Selektor Geret Sautgejt ima određenih problema u odbrani, jer je Hari Megvajer otpao zbog povrede, a probleme je imao i Džon Stouns.

„To ne utiče na nas. Ima dosta momaka sa kojima sam igrao. Svako ko je u reprezentaciji Engleske je tu sa razlogom. Svi se bore za svoje mesto, spremni smo“, rekao je Pikford.

Stouns je propustio jedan trening u Nemačkoj, ali se oporavio i stavio u službu tima.

„Trenirao je punim intenzitetom. Sa Stounsom se sećam da sam igrao u Nemačkoj na turniru za igrače do 19 godina. On je dugo vrhunski igrač, jedan od najboljih štopera na svetu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Engleska je jedan od, ako ne i najveći favorit za titulu na Evropskom prvenstvu.

„Ima mnogo lidera na terenu, mnogo igrači koji su kapiteni ili vice-kapiteni u klubovima. Svako je lider na svoj način, to je ono u čemu smo dobri. Osim Rusije 2018, gde nije bilo pritiska na nas… Elitni tim mora da bude pod pritiskom. Morate da se nosite sa tim da biste bili jedan od favorita, morate da uživate u tom pritisku“, kazao je Pikford.

Posebno važan je meč sa Srbijom na otvaranju.

„Za nas se radi o tome da dobijemo što više utakmica bez primljenog gola jer svi u prostoriji znaju kakvu sposobnost imamo. Najvažnije nam je da pobedimo u prvoj utakmici, izaći iz grupe, utakmicu po utakmicu, fokusirati se na svaku utakmicu jer se ne može gledati predaleko“, objasnio je Pikford.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović; Foto: Starsport/ Pedja Milosavljevic)

Nastavio je priču o reprezentaciji Srbije, a posebno je pomenuo jednog igrača.

„Znamo da su oni velika ekipa. Aleksandar Mitrović u napadu je kvalitetan igrač. Igrao sam protiv njega mnogo puta u Premijer ligi. Samo moramo biti spremni za njih i svaku pojedinačnu ulogu, moramo biti spremni i dati sve od sebe da ih držimo podalje.“

Sanja o dizanju trofeja, ali je svestan da je težak posao pred Englezima.

„Svima je cilj da podignu taj trofej, ali je potrebno mnogo truda da se dođe do njega. Neće biti ništa ponosnije da podignete taj trofej i donesete ga kući za navijače, ali prvo je toliko teškog posla. Ne možete gledati predaleko, ali znam da će svi engleski navijači navijati za nas. Oni su strastveni, svuda u zemlji će navijati za nas i imaće nekoliko dobrih dana na piću tako da će biti dobro”, zaključio je Pikford.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar