Džemaili
Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Švajcarski fudbaler Blerim Džemaili, poreklom Albanac iz Tetova, izjavio je da se konsultovao sa trenerom Bolonje Sinišom Mihajliovićem kada je odlučio da napusti Italiju i karijeru nastavi u Kini.

Džemaili je trenutno u Hong Kongu, gde čeka kinesku vizu, pošto je potpisao ugovor sa Šenženom, klubom iz obližnjeg grada, koji predvodi Italijan Roberto Donadoni.

„Dugo sam pričao sa Mihajlovićem, rekao sam mu da je moj izbor Kina, a on mi je odgovorio da radim ono što osećam. Sigurno je da mi nikada ne bi dao kapitensku traku da nismo imali sjajan odnos. Ipak, morao sam da gledam budućnost“, rekao je Džemaili za Korijere delo Sport.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da nikada neće zaboraviti kako su se igrači borili dok je Mihajlović bio u bolnici, ali je priznao da ne sme da izgovori „Igrali smo za Sinišu“.

„Ako odgovorim sa ‘da’. onda će mi doći u Hong Kong da me vrati nazad. Siniša nam je uvek govorio da moramo da igramo za klub, za dres, za ljude, a ne za njega, čak i ako priznajem da smo imali nervoznu reakciju. Ostali su radili ono što je Siniša posejao ranije, jer je ova Bolonja uvek znala šta treba i kako to treba da radi“.

Džemailiju je posebno u sećanju jedan detalj.

„Kada smo ga videli u hotelu dva sata pre utakmice u Veroni, na otvaranju sezone Serije, bili su to izuzetno emotivni trenuci, plakao sam sa saigračima. Samo je jak bio Siniša“, poručio je Džemaili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram