Kufre
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Leandro Kufre, bivši argentinski defanzivac, prisetio se talenta koji je u najboljim igračkim danima demonstrirao Antonio Kasano, njegov saigrač iz Rome, i uporedio ga sa Leom Mesijem.

„Antonio mi je ostao u vrlo lepom sećanju. Da je bio samo malo profesionalniji bio bi jedan od najboljih igrača na svetu“, prisetio se Kufre i dodao:

„Bio je fenomenalan igrač, na treninzima je postizao golove petom u trku. Tokom karijere sam video samo nekoliko fudbalera poput njega.“

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos neverovatnom talentu, Kasano nije voleo da trenira, a upravo u tome Kufre vidi razlog zbog kojeg Italijan nije dostigao svoj maksimum.

„Nije bio od onih koji piju alkohol ili ostaju do kasno uveče, ali mu ni trening nije lako padao. Imao sam priliku da vidim kako radi na najvišem nivou, izvodio je poteze koje čak ni Mesi ne može. Bio je izvanredan igrač koji nažalost nije imao mentalni sklop surovog profesionalca. Mislio je da može da postigne bilo šta u fudbalu uz samo malo treniranja“,  otkrio je Kufre.

Kufre i Kasano bili su saigrači u Romi od 2002. do 2006. godine kad je napadač napustio rim i potpisao ugovor sa Realom iz Madrida.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram