Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u vanrednom obraćanju u sredu uveče pričala o primeru jednog poznatog fudbalera koji je došao iz inostransta i kojim će se državni organi pozabaviti. Reč je verovatno o Luki Joviću, igraču Real Madrioda.

Navodno, Luka Jović je iz Španije, tačnije Madrida, koji se smatra jednim od žarišta koronavirusa došao u srpsku prestonicu privatnim avionom.

PROČITAJTE JOŠ

„Videli ste svi primere naših fudbalera koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde, a nisu u samoizolaciji. To je nešto sa čime će se suočavati naši organi“, rekla je premijerka Brnabić.

Prema tvrdnjama nekoliko dnevnih listova, Jović je u Beograd došao kako bi uveličao rođendan svoje devojke.

Milan Jović, Lukin otac, u izjavi za „Informer“ tvrdi da je njegov sin već odradio test na koronavirus i da su nalazi negativni. Takođe, kaže da je od kluba dobio dozvolu da napusti Madrid.

„Testiran je na koronavirus i negativan je. Sve je u redu s njim. Došao je pre četiri ili pet dana. Luka je dobio dozvolu od trenera i predsednika Real Madrida da može da napusti klub, kao što su dobili i mnogi fudbaleri Reala iz drugih država. Dobio je plan i program treninga, a on će ga ispoštovati u Beogradu“, tvrdi Jović senior.

U slučaju da se ovo istostavi kao tačna informacija, te da je Jović zaista došao iz Madrida u Beograd, a nije otišao u samoizolaciju, lako bi mogao da dobije novčanu kaznu, kao i kaznu zatvora.

Kako saznajemo, zbog neodgovornog ponašanja i činjenice da nije otišao u samoizolaciju po dolasku iz Madrida u Beograd, policija će pratiti kretanje Luke Jovića.

Detaljnom istragom biće utvrđeno sa kim se sve napadač Reala video po dolasku, kako bi bile preduzete sve mere o sprečavanju eventualnog širenja koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram