Foto: Screenshot X Jamie Caragher

Tek kada čujete kako o legendarnoj Zvezdinoj generaciji govori legenda Liverpula postaje jasno koliko je to bio i ostao veliki uspeh.

Lajpcig je uspeo da savlada Crvenu zvezdu sa 2:1 u četvrtom kolu Lige šampiona, pa su crveno-beli ostali i bez teorijske šanse da prođu dalje.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, legendarne partije generacije iz 1991. godine nikada neće biti zaboravljene o čemu je detaljno govorio i Džejmi Karager, legendarni defanzivac Liverpula.

On je u emisiji na „CBS“ pokazao da se prilično živo seća čitavog meča, ali i detalja sa susreta što je oduševilo sve navijače Zvezde. Na kraju se pohvalio i snimkom na Tviteru.

„Sećam se da sam gledao Crvenu zvezdu iz Beograda koja je osvojila takmičenje nakon boljeg izvođenja penala. Ali, u finalu, igrali su potpuno drugačiji fudbal nego što su igrali čitavo takmičenje. Meč je završen sa 0:0, ali su i igrali na 0:0, možete reći da su u pravu što su igrali jer su osvojili. Neki od igrača koje su imali… To je tim koji je postigao 19 golova u četiri dvomeča do finala. To je promašaj Amorosa iz Marseja (pričao je Karager dok su išli najbolji momenti sa finala), a onda je najbolji napadač ovog tima Darko Pančev pogodio pobedosni penal. Nakon toga je prešao u Inter, nije prošao dobro, tu je i Savićević koji je igrao u Milanu, Prosinečki koji je nastupao za Real i Barselonu. Savićević je sa Milanom osvojio Ligu šampiona 1994. godine.

Ubrzo je Klint Dempsi dobacio „Imamo gugl ovde“.

„Imali su briljantna imena.“

Mika Ričards je odmah pružio ruku Karageru.

„To je fantastično, svaka čast.“

„Savićević je čak postigao gol u finalu lobovao je golmana Barselone.“

Ubrzo ga je voditeljka upitala: Kako se zvao golman.

„Uh, Zubizareta“, rekao je Karager, a ona nije mogla da veruje šta čuje da se zaista setio.

Karager je to proslavio udaranjem o sto od radosti.

BONUS VIDEO Barak Bahar posle Lajpciga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar