Dušan Vlahović
Dušan Vlahović: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

U Dušanu Vlahoviću je Juventus dobio upravo ono što je očekivao od igrača koji je plaćen 81,6 miliona evra. Dva meča i dva gola za pobede "stare dame", teško da je srpski napadač mogao i da zamisli bajkovitiji početak. Ali, sada Vlahoviću sledi povratak na mesto gde je prolazio kroz noćnu moru i trpeo uvrede kakve nije mogao ni da zamisli.

Postigao je ključne golove protiv Verone u prvenstvu, a sada i protiv Sasuola u Kupu Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednjim pogotkom je ne samo osigurao Juventusu polufinale, već i zakazao duel sa bivšim klubom. Biće to prvi njegov meč protiv Fjorentine, kluba u kom je zablistao. Za samo tri i po godine je u Firenci više desetina puta uvećao svoju vrednost, a Fjorentina je na kraju na njemu prihodovala više od 75 miliona evra (dva miliona ga je platila Partizanu 2018. godine).

Sad je vreme za povratak u Firencu, gde mu mesecima unazad prete smrću. Rastanak je bio izuzetno bolan jer su navijači očekivali da ostane u dresu Fjorentine i u predstojećim sezonama, iako to nikada nije bio plan srpskog napadača.

Želeli su žarko da u njemu vide novog Gabrijela Batistutu, želeli su da imaju igrača o kom će pričati unucima. Zapravo, želeli su da imaju tog igrača u svom timu što je duže moguće, iako ga nikada neće zaboraviti. Zbog mučnog rastanka, ali i golova kojima je ispisao istoriju lige.

Nezadovoljstvo je ubrzo kulminiralo u pravi bes, pa su mu (potpuno suludo) pretili smrću, a transparenti su bili obešeni na ogradu stadiona „Artemio Franki“.

Sramni natpisi koji govore da je fudbal postao više od igre, ali se došlo do toga da se preti ubistvom igraču – jer je odlučio da promeni klub?! I da je u svemu tome pomogao bivšem klubu da prihoduje desetine milione evra?!

Zaboraviće se mnogo toga, ali teško da će ikada biti izbrisana sramota zbog poruka koje su osvanule u Firenci.

„Tvoji čuvari ti neće spasiti život. Cigane, tvoj život je gotov.“

„Vlahoviću, usrani Cigane.“

Pogrdno nazivanje Ciganima je u Italiji uobičajeno za slovenske narode, Albance i Rumune.

Koliko god to sumanuto zvučalo, navijači su navikli da ciganima nazivaju Zlatana Ibrahimovića, Ivana Jurića, pa su i godinama ranije znali i Sinišu Mihajlovića da „počaste“ ovako.

I kao da to nije dovoljna sramota u jednom gradu, odlučili su i pojedinci da se uključe na sebi svojstven način.

Jedan preduzetnik je odlučio da uvredi i njegovu majku Gordanu. Pa, ljudi, ima li kraja?

Naime, vlasnik jednog restorana je svoje najjeftinije jelo koje se sastoji od testenine, sira i sosa od paradajza nazvao „Testenina alla Vlahovićeva mama“. To možda ne bi bila nikakva uvreda, da se ovo jelo ne naziva hranom za prostitutke!

Sa druge strane, Vlahović se podneo gospodski nije uopšte želeo da odgovara na provokacije.

„Razmišljam samo o utakmici i pobedi. Ništa drugo me ne zanima. To će mi biti utakmica kao bilo koja druga. Idem tamo da igram fudbal i nema problema“, istakao je Vlahović.

Srbin je odlučio da posluša ranije pristalice Fjorentine koje su mu zabranile da slavi golove ispred njihove tribine ili da ih pozdravlja nakon utakmice. Tužno je što ni tada nije dobio pravu podršku saigrača.

Tog 3. marta će meč Fjorentine i Juventusa biti nešto više od fudbala.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare