Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Alesio Takinardi, nekadašnji italijanski fudbaler smatra da je Dušan vlahović čovek koji može da spase Juventus.

„Bjanko-neri“ kubure već neko vreme, nisu ni senka ekipe koja je stizala do završnice Lige šampiona i uzimala titule u Italiji.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, Vlahović je jedan od najtraženijih evropskih napadača, a pre nekoliko sedmica je odbio da produži ugovor sa „Violom“.

Italijani su pisali da je to zbog menadžerskih zahteva i njihovih provizija, a Takinardi, stavljajući sve to u stranu, ističe koliko bi Dušan pomogao Juveu.

„Jesam li očekivao ovakvu krizu Juventusa? Iskreno nisam. Na početku sezone sam bio ubeđen da će se boriti za Skudeto, a umesto toga će im biti užasno teško da stignu i do Lige šampiona. Četiri najbolja tima su trenutno superiorna. Juventusu su neophodno Vlahović i Zakarija da bi se vratili na vrh. Ja bih uradio sve da ih dovedem u Juventus. Perfektni su za 4-2-3-1 formaciju koju Masimilijano Alegri forsira već neko vreme“, rekao je Takinardi za „Il Đornale“.

Podsećamo, Vlahović je ove sezone dao 15 golova na 17 utakmica u svim takmičenjima i podelio je još dve asistencije.

Fjorentina, koja se ranijih godina borila da ostane u ligi, ili je bila na sredini tabele, sada se bori za Ligu Evrope i Ligu šampiona kroz Seriju A.

Inače, Takinardi je tokom duge i uspešne karijere igrao za Atalantu, Juventus, Viljareal i Brešu, a najviše vremena je proveo kao igrač Juvea, od 1992. do 2007. godine.

BONUS VIDEO: Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram