Foto: Tanjug / Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Dušan Vlahović je za samo 13 minuta "kupio" poverenje navijača Juventusa, usput je oduševio i gestovima.

Debi kao iz snova – Vlahović je na asistenciju Paula Dibale već u 13. minutu svoje prve utakmice za „staru damu“ matirao golmana Montipa i doneo vođstvo od 1:0 protiv Verone, koje je potvrdio Zakarija, takođe debitantskim pogotkom, za konačnih 2:0.

Neki novi vetrovi duvaju u Torinu, vratila se pozitivna atmosfera posle rekordnog zimskog transfera u istoriji Serije A, a Vlahović je pokazao spremnost da se brzo prilagodi i afirmiše u novoj ekipi i da će ga svlačionica oberučke prihvatiti.

Hrabro je uzeo „sedmicu“ koja je nekada pripadala Kristijanu Ronaldu, koji je na svoj prvi gol u Juventusu čekao 320 minuta.

Već na početku pokazao je da će se dobro sinhronizovati sa Dibalom, a Đorđo Kjelini je još u septembru najavljivao da će Argentinac dobiti novu dimenziju odlaskom Ronalda.

„Kada imate igrača svetske klase kao što je Kristijano, ne možete a da ne iskoristite tim da igrate za njega. Moramo biti zahvalni Kristijanu za sve što je uradio tokom ovih godina u Juventusu, ali nastavljamo dalje. Ovo će biti tim Paula Dibale. U poslednjih nekoliko godina snizio je broj golova zbog Kristijanovog prisustva, ali on je ključni igrač za ovaj tim i to svi prepoznaju“, rekao je tada Kjelini.

Vlahović se Dibali već simbolično odužio, jer je slavio tako što je „replicirao“ Paulov stil obeležavanja golova, rekavši nakon meča da je to bio spontan momenat.

Novi Juventus je oduševio i legendarnog Fabricija Ravanelija.

„Vlahović i Zakarija su skinuli pritisak sa mnogih igrača na sredini terena i u napadu. Dibala? Nadam se da će se preporoditi, mislim da razume koliko je važan Juventusu i obrnuto“, naveo je Ravaneli.

Kao klinac, Vlahović je uživao u golovima Del Pjera, kom nije promakao drugi deo proslave.

„Golovi se daju i maše – juče, i jedno i drugo – ali Dušan gradi loptu i pre svega šutira u okvir gola (a to je Juveu nedostajalo). Proslava gola sa isplaženim jezikom i maskom Dibale je istorijski spomenar Juvea“, pisao je oduševljeno novinar „Gazete“ aludirajući na isplaženi jezik srpskog napadača. Baš onako kako je godinama golove slavio legendarni Alesandro del Pjero.

Čuveni kapiten „stare dame“ bio je oduševljen reakcijom Vlahovića, pa je na Instagramu tagovao novog napadača uz emotikon isplaženog jezika i poruku:

„Brzo učiš“, poručio je slavni Italijan.

Dušan Vlahović, Alesandro del Pjero

Treći deo proslave mnogi nisu odmah primetili, radi se o malom gestu podrške Federiku Kjezi.

Bili su saigrači u Fjorentini kada se Vlahović još nije u potpunosti afirmisao, Kjeza je otišao 2020. godine u Juve, sada su se ujedinili, s time da je reprezentativac Italije povređen.

Dirljiv je bio susret u svlačionici, Kjeza je na štakama pozdravio Vlahovića, zatim je dobio i podršku na terenu, kroz imitiranje proslave Federika protiv Španije u pohodu na Evropsko prvenstvo.

Vlahović je već raspalio maštu navijača.

„Juve uvek ima najviše ciljeve, a ja sam tu da dam svoj doprinos. Računaćemo na kraju sezone“, istakao je posle meča.

Ima idealan raspored da u februaru već do kraja meseca pokaže šta ume.

Raspored Vlahovića

10. februar Juventus – Sasuolo, Kup Italije

13. februar Atalanta – Juventus, Serija A

18. februar Juventus – Torino, Serija A

22. februar Viljareal – Juventus, Liga šampiona

27. feburar Empoli – Juventus, Serija A

BONUS VIDEO Borjanove bravure na golu Kanade, vodi tim na Svetsko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare