Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia,Fabio Fagiolini/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia,Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lud fudbalski vikend je iza nas, a na najvećoj pozornici ponovo su bili srpski fudbaleri. Sve oči su bile uprte u Italiju i debi Dušana Vlahovića u Juventusu koji je prošao kako se samo poželeti može, a Serija A je donela još nekoliko sjajnih nastupa naših fudbalera.

Dušan Vlahović je bio superzvezda zimskog prelaznog roka i sve se vrtelo oko njegovog dolaska u Torino. Da kompletna saga neće biti uzalud, pokazao je njegov debi protiv Verone. Trebalo je samo 13. minuta napadaču reprezentacije Srbije da pobegne odbrani rivala i lobom zaludi celu italiju. Ako je i bilo sumnje, više je nema – počela je Vlahomanija u Torinu.

U senci njegovog debija, u dresu Verone su dobar meč su odigrali Ivan Ilić i Darko Lazović.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentativno krilo je bilo prilično aktivno. Lazović je uputio tri udarca van gola, imao dva dodavanja koja su prethodila udarcima i stvarao dosta problema odbrani Juventusa. Ilić je bio nešto tiši, ali je bio sjajan u duel igri na sredini terena i oduzetim loptama stvarao mnogo problema ekipi iz Torina.

Sjajan vikend u Italiji je imao i Sergej Milinković-Savić . Vezista je bio strelac prvog gola za svoj tim koji je pokrenuo seriju u ubedljivoj pobedi protiv Fjorentine. On je na taj način potvrdio vrhunsku formu i sa Imobileom predstavlja ključne adute Mauricija Sarija.

Sa druge strane, u tandemu su u odbrani Fjorentine zaigrali Nikola Milenković i Matija Nastasić. Nisu pravili greške, ali u meču u kom ekipa primi tri gola teško se mogu naći pozitivne reči za defanzivce. Utisak je da je Nastasić odigrao nešto bolju utakmicu.

Od ostalih igrača na Apeninima, svoje standardno mesto je zauzeo Saša Lukić u porazu Torina na gostovanju Udinezeu, a srpski vezista je bio među najboljim igračima svog tima.

Nikola Maksimović je odigrao poslednjih 20 minuta u remiju bez golova Đenoe na gostovanju Romi. Meč bez golova je odigrala i Bolonja Siniše Mihajlovića.

Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

U Enleskoj je igran Fa Kup, a Aleksandar Mitrović je imao nemoguć zadatak sa Fulamom na gostovanju Mančester sitiju. Mitrović je na terenu proveo 75 minut ai uspeo da dva puta šutne pored gola, a trener ga je izveo iz igre kada je sve bilo uveliko gotovo.

Luka Milivojević je nosio kapitensku traku Kristal Palasa u pobedi protiv niželigaša Hartpul junajteda uz dobru igru. I u sledećem kolu, biće domaćini ekipi Stouka. Nemanja Matić je svih 120 minuta u fijasku Mančester junajteda i ispadanja na penale od Midlsbroa gledao sa klupe.

Luka Jović je ušao u 65. minutu u igru za Real u teškoj pobedi protoiv Granade, a čak četiri puta je oprobao šut. Dva puta je lopta išla pored gola, a dva puta je izblokiran.

Mnogo bolje je išlo dvojcu iz Hetafea. Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović su odigrali ceo mč u pobedi protiv Levatea, a štoper reprezentacije je dobio žuti karton. Na drugoj strani je Nemanja Radoja odigrao 81. minut za Levante pre nego što je izašao sa terena.

Marko Dmitrović je sa glupe gledao remi Sevilje na gostovanju Osasuni, dok je Uroš Račić odigrao 20 minuta za Valensiju u remiju bez golova sa Real Sosijedadom.

U Nemačkoj ovog vikenda nije bilo u akciji nijednog Srbina. Erhan Mašović u Bohumu i Filip Kostić u Ajntrahtu nisu bili u kombinacijama za sastav svojih ekipa zbog povreda, dok za Bohum nije igrao ni Miloš Pantović.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Zato je u Holandiji u akciji ponovo bio Dušan Tadić U pobedi Ajaksa od 3:0. Tadić je asistirao kod drugog gola, a ond apromašio penal u završnici utakmice kojim je mogao da kompletira sjajnu partiju i ubedljiviju pobedu. Filip Stevanović je odigrao 62. minuta u porazu Herenvena na gostovanju Fortuni, dok su Tedić i Adžić presedeli ceo meč na klupi Cvolea.

Razlog za slavlje ima Predrag Rajković. Njegov Rems je odigrao spektakularan meč protiv Bordoa i postigao pet golova, a golman reprezentacije Srbije uspeo je da sačuva mrežu.

Mihajlo Ritsić je odigrao ceo meč u porazu Monpeljea na gostovanju Sent-Etjenu rezultatom 3:1, dok je Luka Ilić presedeo ceo meč na klupi Troa.

Još jedan srpski napadač imao je sjajan debi u novom klubu. Đorđe Jovanović je prešao iz Čukaričkog u makabi Tel Aviv kod Mladena Krstajića.

Talentovani špic je krenuo meč sa klupe protiv Kirjata jer je odradio smao dva treninga, ali kako nije bilo golova ušao je u igru u 60. minutu i posle sam minuta postigao gol za veliku pobedu novog tima.

Marko Grujić je počeo meč za Porto na gostovanju Aruki i zamenjen je u 56. minutu, dok Nemanju Radonjića čeka gostovanje Benfike Tondeli.

BONUS VIDEO Golmana Egipta pitali o priznanju za igrača utakmice posle izgubljenog finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar