Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Dušan Vlahović je naterao čitavu Italiju da priča o njemu. Srpski napadač je već u 13. minutu na debiju za Juventus postigao pogodak protiv Verone (2:0), a kasnije je bio proglašen za igrača utakmice.

Po mišljenju italijanskog lista „Gazeta delo sport“ Vlahović je bio najbolji sa ocenom od 7,5. Istu ocenu dobio je i Alvaro Morata, ali je srpski napadač ranim pogotkom otključao odbranu rivala.

PROČITAJTE JOŠ

„Golovi se daju i maše – juče, i jedno i drugo – ali Dušan gradi loptu i pre svega šutira u okvir gola (a to je Juveu nedostajalo). Proslava gola sa isplaženim jezikom i maskom Dibale je istorijski spomenar Juvea“, pisao je oduševljeno novinar „Gazete“ aludirajući na isplaženi jezik srpskog napadača. Baš onako kako je godinama golove slavio legendarni Alesandro del Pjero.

Čuveni kapiten „stare dame“ bio je oduševljen reakcijom Vlahovića, pa je na Instagramu tagovao novog napadača uz emotikon isplaženog jezika i poruku:

„Brzo učiš“, poručio je Italijan.

Dušan Vlahović, Alesandro del Pjero
Dušan Vlahović, Alesandro del Pjero; Foto: Screenshot Instagram alessandrodelpiero

„Gazeta“ se u naslovu poigrala sa prezimenom trenera crno-belih Masimilijana Alegrija i srpskog napadača uz konstrukciju Alegrija Vlahović (u prevodu znači „Samo veselo“, što je uzrečica Majka Bonđorna iz televizijskih šou programa).

Vlahović i još jedno pojačanje Juventusa Denis Zakarija krase većinu naslovnih strana poput „Tutosporta“ i „Korijerea“ uz naslove „Nova snaga Juvea“ i „Juve, i ti su tu“, aludirajući na povratak „stare dame“ na mesto koje vodi u Ligu šampiona (četvrto mesto Serije A).

Morata je dugo bio osporavan, pa se pričalo i da bi mogao da ode iz Torina, a na kraju je upravo on hvalio srpskog napadača.

„Šta se desilo – desilo se. Ostao sam. Klub i trener su mi kazali da mi veruju i to mi je veoma važno. Navijači su me nagradili aplauzom prilikom izmene, što mi takođe znači. U svakoj profesiji želite da se osetite bitnim, a upravo se tako osećam sad. Da, imam 30 godina, ali doveli smo jednog od najboljih napadača na svetu (Vlahovića), veoma je mlad i pred njim su godine napretka i rasta“, hvalio je Morata novog partnera u napadu.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram