Tadić bi pre birao Vlahovića, nego Holana, Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Na individualnom planu, mnogi naši fudbaleri imaju sjajnu 2021. godinu, što mogu najbolje da krunišu Dušan Tadić i Dušan Vlahović 22. decembra ako prestignu rekorde Mesija i Ronalda.

PROČITAJTE JOŠ

Imaju velike zasluge igrači Ajaksa i Fjorentine za plasman Srbije na Mundijal, svoju klupsku formu prenosili su na nacionalni dres i obrnuto, vraćali su se često u sjajnom raspoloženju na radno mesto.

Tadić je već godinama lider Ajaksa, ušao je ove jeseni u istoriju Lige šampiona jer su Kopljanici sa svih šest pobeda završili grupnu fazu, što je malo kome pošlo za rukom u istoriji.

Individualno, Tadić je „spakovao“ čak 35 golova i rekorder je ove godine po asistencijama, samo dve ga dele od prevazilaženja rekorda Lionela Mesija, koji je 2011. imao 36 asistencija.

Ajaks ima još samo duel sa slabašnim Sitardom 22. decembra, pa će Tadić na raspolaganju imati 90 minuta za dve asistencije i večnost.

Ukoliko ispiše istoriju, dodatnu notu daće broj mečeva – Mesi je 36 golova „spakovao“ na 70 mečeva, Tadić ima 35 asistencija na 62 utakmice i svakako bi na manjem broju mečeva došao do velikog rezultata.

Tadić je bio rekorder 2019. godine sa 34 asistencije, sada ima priliku da lični rekord uveća.

Inače, od 2009. godine, samo je Mesi te 2011. imao bolji rezultat od njega po broju „spakovanih“ golova.

Kada je Vlahović u pitanju, nema stajanja u golgeterskom saldu. Dao je pogodak ovog vikenda protiv Sasuola i izjednačio rekord Kristijana Ronalda po golovima u kalendarskoj godini.

Ima 33 pogotka, što je učinak Portugalca 2020, a koliko je gladan golova, svedoči nervoza kada je zamenjen u 87. minutu pri 2:2.

Vikao je Vlahović na trenera, smatrao je da Viola može do preokreta, iako je Italijano rešio da se ne kocka jer je imao igrača manje na terenu.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović je u 51. minutu meča protiv Sasuola dao taj gol za istoriju, usput je postao prvi igrač Fjorentine koji je u šest uzastopnih mečeva Serije A zatresao mrežu još od Gabijela Batistute, koji je 1994. imao niz od čak 11 golgeterskih mečeva.

Po šest su mečeva vezali Enriko Kijeza (2001) i Luka Toni (2005), pa Dušan ima priliku da ih prestigne u narednom kolu.

Protiv Verone će igrati 22. decembra i to je prilika da postavi rekord, prestigne Ronalda i nastavi da „juri“ Batistutu.

Na listi strelaca ove sezone, Vlahović je ubedljivo prvi sa 16 golova, Ćiro Imobile ga prati sa 13.

BONUS VIDEO Tadić se krstio pre penala, proslavio ga vičući na srpskom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar