Igor Duljaj
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije mu lako, ali hrabro prihvata posao

Fudbaleri Partizana otišli su na letnje pripreme, a trener Igor Duljaj svestan je da je pred ekipom period vrednog rada kako bi i početak nove sezone bio na zadovoljavajućem nivou.

Duljaj je kako su se u tim uklopili mladi igrači: Nemanja Trifunović, Bogdan Mirčetić, Milan Aleksić i Đorđe Mihajlović.

„Polako se privikavaju na ritam, došli su pre nekih desetak dana, velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, naročito na fizičkom planu. Ima vremena za njih, polako će se uklopiti“, rekao je Duljaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Najavio je i novo pojačanje, Frenka Kanutea.

„Sleteće u Beograd u nedelju, u ponedeljak će odraditi lekarske preglede i očekujemo ga ovde u ponedeljak uveče ili utorak ujutro. Dolazi sigurno, videli smo se i u Beogradu, pričali, on nije sporan u ovom trenutku“.

Partizan će nastaviti da traži pojačanja, a poznato je i na kojim pozicijama.

„Otišlo je nekoliko igrača koji su dug niz godina bili u Partizanu, naravno da su potrebne zamene za njih. Kanute dolazi, tu smo manje više popunjeni. Umesto Uroševića je stigao Antić, moraćemo na poziciji štopera i špica da tražimo pojačanja. Ono što je najvažnije je da i pored toga što nema mnogo vremena da se ne srlja u izboru igrača. Ako budemo malo kasnili, bolje je napraviti dobru analizu da bismo bili sigurni koji igrač može da podigne našu igru na viši nivo“

Pričao je i o novom golmanu.

„Došao je kao pojačanje i sigurno da će imati prednost u odnosu na druge ali to ne znači da je bilo kome zagarantovano mesto. Radi se o kvalitetnom golmanu, navijači će se uveriti u njegove kvalitete“.

Tražio je promene u klubu.

„Tražio sam od kluba da se nešto promeni, otišli su Andrade, Traore… Potrebna je nova krv, mladi igrači, momci od 24, 25 do 28 godina, a ne fudbaleri koji su na zalasku karijere. Bacićemo akcenat na afirmaciju igrača kad god se otvori neka prilika“.

PROČITAJTE JOŠ:

Promene će se videti kroz rezultate, kaže Duljaj.

„Partizanovi navijači uvek mogu da očekuju dobar tim i dobre rezultate. Insistirao sam da probamo da napravimo miks mladih i iskusnih igrača, da budemo brži, da nađemo igrače koji mogu da ubrzaju igru Partizana. Da bi tim bio agresivan moraš da imaš agresivne igrače, da bi tim bio brz moraš da imaš brze igrače“.

Velike promene mogu biti i veliki rizik posebno pred kvalifikacije za evropska takmičenja.

„Rizik je ogroman. Ali, da li bi bilo fer da tražimo od Vujačića da ostane u Partizanu, pored velike ponude koje je imao? U ovom trenutku nisam mogao da mislim na sebe i da mu kažem da ne ide u Rubin. Onda u timu imate igrača koji zna da je imao dobru ponudu i možda je više nikada neće imati. Nisam mogao sebi to da dozvoli. Drago mi je zbog Igora, ali sa druge strane sam tužan jer će da se uveri kako se tamo radi i tek će onda da vidi razliku između Partizana i drugih klubova. Urošević je, takođe, dug niz godina proveo u Humskoj i svako ko izrazi želi da ode, nećemo da ga sputavamo“.

Celo obraćanje Duljaja pogledajte u videu ispod.

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar