Dragan Stojković Piksi
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Piksi imao pregršt zanimljivih komentara pred meč sa Bugarskom.

Dragan Stojković Piksi održaio je konferenciju za medije pred meč kvalifikacija za plasman na Evorpsko prvenstvo protiv Bugarske (19. novembar, Leskovac), ali i prijateljsu utakmicu protiv Belgije (15. novembar).

PROČITAJTE JOŠ...

Srbiji je potreban jedan bod kako bi i mamematički obezbedili mesto na turnir u Nemačkoj 2024. godine, a Stojković je najavio da, iako je Belgija težak rival, fokus „orlova“ je apsolutno na Bugarskoj:

„Imamo veoma tešku utakmicu, sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija. Jaki su u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igrjau tmao. Možda dolaze u jednom momentu, delikatnom, s obzirom na to da je naš najveći fokus na utakmici s Bugarskom, s tim u vezi, naravno da ćemo podeliti minutažu, što se Brisela tiče i ono što je najvažnije, to je da odigramo najbolje što možemo, koliko god mi bili u Briselu, naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem tešku proveru, jer je Belgija izuzetno jak protivnik, ali na nama je da odigramo najblje moguće“, rekao je Stojković na konferenciji.

Otkrio je i da li će kontaktirati Mladena Krstajića, doskorašnjeg selektora Bugarske:

„Nema potrebe, isti je to tim, nema iznenađenja. Ne znam i da se čujemo, šta bi mogao da kaže na tu temu, mislim da za takvim stvarima nema potrebe, poznajemo se odlično, bili su na pragu iznenađenja u Razgradu, ali izvukli smo glavu. Tako da… Treba biti oprezan za 19. u svakom slučaju i shvatiti tu utakmicu najozbiljnije“, otkrio je Stojković.

Iako je „orlovima“ dovoljan i bod, a možda ni toliko, ukoliko Crna Gora ne savlada Litvaniju, Stojković je najavio da je cilj – pobeda:

“ Ne bih ništa imao protiv, da sačekamo i tu utakmicu naravno, kao i sve što smo pratili, gledaćemo i to, oni igraju dan posle nas, mada, kako god se taj rezultat završi na kraju, ta utakmica između Crne Gore i Litvanije, mi želimo da trijumfalno završimo kvalifikacije, a tu se podrazumeva pobedu i nema tu kalkulacija. Matematički, gledate Srbiji treba bod, okej, ali stvarno mislite da ćemo mi igrati na nerešeno, stvarno mislite da ćemo reći igrajte na nula, Srbija će pucati iz svih oružja, želimo trijumfalno da završimo ove kvalifiacije. Ne bih imao ništa protiv da ovi odigraju jednu lepu utakmicu u našu korist.“

Snimak konferencije možete da pogčedate ispod:

Konferencija za medije Dragana Stojkovića Piksija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare