foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nije bilo prijatno biti Piksi na finalu Kupa Srbije

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi osvrnuo se na sraman transparent, koji je viđen na utakmici između Crvene zvezde i Partizana u finalu Kupa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Delije“ su tokom utakmice razvile transparent na kome je pisalo:

„Nikad nije bila tvoja, ti nikad nisi bio naš decenijskog potopa posle tebe seća se svaki Zvezdaš! Sayonara“.

Piksi ni do sada nije mnogo pričao o sukobu sa Zvezdanom Terzićem, a sada je na pitanje o transparentu kratko odgovorio sa „nemam komentar“.

Rečitiji je bio kada je bilo reči o samoj utakmici Zvezda i Partizana, koja je završena rezultatom 2:1.

„To je bilo finale, sticajem okolnosti, dva naša najveća kluba. Derbi moramo da čuvamo i volimo i to daje čar jednom takmičenju. FInale Kupa je samo po sebi svetinja. Ono što sam video je borbena utakmica, momente kada su jedni bili bolji, drugi bili bolji, a utakmicu je odlučio Katai sa dva gola. Jedna individualna inspiracija i talenat. Zaslužena pobeda na kraju, ambijent odličan“, kazao je Piksi.

Finale je rešio Aleksandar Katai, koji je bio na širem spisku reprezentacije za Ligu nacija, ali je ipak otpisan.

„Uvek ima prostora za bilo koga, pa i za njega. Ponoviću da je on odličan igrač, praktično igra njegovog kluba zavisi od samog Kataija, pored Ivanića. On pokazuje svoj kvalitet, ali mi imamo kompoziciju tima u reprezentaciji i kvalitet igrača na poziciji na kojoj igra mene potpuno zadovoljava što ste mogli i vi da vidite i da se svi uvere. Momci koji su na spisku su da kažem u kvalifikacijama za SP pokazali visok nivo igre, talenat, sve ono što treba da krasi reprezentativca. Oni nastavljaju da budu tu sa punim pravom, a ja sam neko ko teško menja i ima punog poverenja u snage koje smo pozvali“.

PROČITAJTE JOŠ:

Prokomentarisao je i pravilo o bonus igraču u Superligi Srbiji, a iskoristio je priliku da pohvali Strahinju Erakovića.

„Vidite koliko je važno ovo bonus pravilo u srpskom fudbalu. Da ga nema ne bi igrao. On je dugo mladi reprezentativac ali je dobrim igrama skrenuo pažnju da dođe do ovoga. Finale Kupa nije bila utakmica na kojoj sam odlučio, odlučio sam ranije, Radi se o igraču koji predstavlja budućnost za naš fudbal. Da li će igrati sad nije bitno, da se računa za njega to je evidentno. Mora nastaviti da se dokazuje kao i ostali. to se tiče naše lige, generalno su samo dva kluba dominantna. Kvalitet je takav kakav je. Veći je nego što je bio. Jednostavno nemoamo konkurenciju sa treće i četvrte pozicije i godinama je tako kako je“, zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO Dušan Tadić o odlasku Baneta Ivanovića, reprezentaciji…

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare