Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je pre 31 godinu zauvek ušla u istoriju evropksog fudbala pobedivši u finalu Kupa evropskih šampiona Olimpik iz Marseja.

Istorijske sezone prisetio se i legendarni čuvar mreže i član generacije koja je pokorila Evropu i svet – Zvonko Milojević.

PROČITAJTE JOŠ:

„Finalnog meča se sećam iz dva razloga. Prvi je što je Zvezda postala prvak Evrope, a drugi je da sam tada završio vojni rok, tako da sam spojio lepo i korisno, a Zvezda me je častila i pobedila“, počeo je Milojević.

Kroz osmeh se legendarni golman prisetio i te sezone za pamćenje.

„Bio sam u vojsci dok se Zvezda takmičila, ali se prisećam da je odlučujuća utakmica bila kada smo prošli dalje protiv Grashopersa. To je bila ključna utakmica u Zvezdinoj evropskoj avanturi. Da smo ispali tamo, ništa od ovoga ne bi bilo, ali eto, Zvezda je posle nerešene utakmice na Marakani pobedila u Švajcarskoj i prošla dalje. Nakon toga je Zvezda osvojila titulu prvaka Evrope u Bariju, a potom i postala prvak sveta u Tokiju, gde sam i ja dao svoj doprinos“.

Govorio je Miloje i o trenutnom timu crveno-belih, ali i naglasio da je teško ponavljati uspehe.

„Iz godine u godinu sve je teže ponavljati uspehe. To je tako u sportu. Mnogo je teže ponoviti nešto, nego doći na sam vrh, ali Zvezda ima jednu izuzetno talentovanu generaciju. Momci igraju dobro i uspešno ih vodi moj kum Dejan Stanković. Time što je dva puta za redom osvojena dupla kruna, Zvezda je pokazala koliki kvalitet poseduje. Taj kvalitet bi uz malu nadogradnju, trebao da pruži i određene rezultate u Evropi. Iako je to dosta teže nego u domaćem prvenstvu, nadam se da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji, i verujem, jednom dostići nekadašnji nivo“, završio je Milojević.

BONUS VIDEO Savićević: Da je Robi ostao, pobedili bismo Mančester i igrali novo finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare