Foto: youtube screenshot krkipfc 4.53K su

Na današnji dan, 3. septembra 1985. godine u saobraćajnoj nesreći život je izgubio sin Ferdinanda i Dušanke, Goranov brat i ljubimac navijača Partizana, 22-godišnji Zemunac - Dragan Mance.

U crno-belom dresu je proveo pet godina, odigrao je 117 utakmica, postigao 42 gola i najavljivao blistavu karijeru.

Pamti se kako je proslavio svaki od tih golova. Klizao je na kolenima sa visoko podignutim rukama.

PROČITAJTE JOŠ

Poginuo je Mance dok je žurio na trening tog 3. septembra, a danas je istinska legenda. Po njemu danas nosi ime jedna ulica u Beogradu, a ukoliko prošetate Novim grobljem u istom gradu, pa naiđete na parcelu 108, na grobnom mestu 398a sačekaće vas spomenik večnom mladiću. Cveće je uvek tu, a skulptura je u prirodnoj veličini.

Mance je prikazan onako kako ga svi pamte, na kolenima sa visoko podignutim pesnicama.

Kako ne bi pregazio dečaka koji je pretrčavao auto-put, mladi fudbaler je pri velikoj brzini naglo skrenuo, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u ivičnjak a zatim i u betonske konstrukcije.

Nije mu bilo spasa. Njegov novi pežo 205 bio je potpuno uništen. Žurio je da ne zakasni na trening i nikada nije stigao. Imao je samo 22 godine… Taman kad je trebalo da počne da živi, njegov život je ugašen.

Čim je čuo užasnu vest tadašnji trener crno-belih Nenad Bjeković prekinuo je trening i briznuo u plač, a zajedno sa njim i svi fudbaleri Partizana.

„Momci, maločas je poginuo naš Dragan. Trening je završen“, rekao je tog prokletog utorka Bjeković.

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare