Bufon
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Golmani su izabrali svog kolegu Đanluiđija Bufona za najboljeg golmana svih vremena, prenosi Gazeta delo Sport.

Tako je bar u izboru 18 čuvara mreže koji predstavljaju 18 zemalja, a sve ih je kontaktirao upravo spomenuti italijanski list.

PROČITAJTE JOŠ:

Gazeta navodi da su pojedini izbegli da odgovore na pitanje koji je golman najbolji, njih sedmorica su izabrali Bufona, sadašnjeg čuvara mreže Juventusa.

Bufona u izboru prati Lav Jašin sa pet glasova i Dino Zof sa još dva. Po jedan glas su dobili Gordon Benks, Iker Kasiljas, Sep Majer, Lidislao Mazurkijevič, Rožerio Seni, Klaudio Tafarel i Peter Šmajhel.

Điđi je već dve i po decenije profesionalac i do sada je igrao za Parmu od 1995. do 2001, potom od 2001. do 2018. za Juve, pre nego je sezonu proveo u Pari Sen Žermenu i opet se vratio u Torino.

„Bufon je neverovatan i uvek za mene predstavlja primer, ne samo na terenu sa fenomenalnim refleksima, već i karakterom van terena“, rekao je Nojer koji je glasao za Jašina i Bufona.

Ruski internacionalac Vjačeslav Malafejev je izabrao Bufona pre Jašina jer tvrdi da je i sa 42 godine dominantan među stativama, ali i „ikona kakvu nalazite u bioskopima i muzici“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar