Foto: EPA-EFE/Clive Rose / POOL

Veliki sunovrat jedna o najvećih fudbalskih nada.

Koliko je tanka linija od vrha do dna, najbolje pokazuje slučaj nekada velike nade engleskog i svetskog fudbala.

Dele Ali će prekinuti pozajmicu u Bešiktašu i vratiti se u Everton nakon povrede, javio je „Skaj Sports“ i dodao da neće imati pravo da igra za klub iz Premijer lige. Engleski napadač je došao na pozajmicu u turski klub u avgustu 2022. kako bi oživeo karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da nije uspeo, nego je proživeo noćnu moru.

Za Bešiktaš je na 15 utakmica postigao samo dva gola i jednom je asistirao. Navijači su ga izviždali krajem decembra, kada je napustio igru u 29. minutu, a nekoliko dana kasnije uprava turskog kluba je želela da raskine pozajmicu i vrati ga u Englesku.

Međutim, to se nije dogodilo jer, kako navodi „Skaj“, u ugovoru nije bilo klauzule o prevremenom raskidu.

Turski list „Takvim“ je čak pisao da ga je trener Šenol Guneš izbacio iz tima, dok je u martu izgledalo kao da je nestao. Guneš je na konferenciji za novinare rekao da je Ali dobio nekoliko slobodnih dana, ali se nije vratio. Na kraju se oglasio na Instagramu, rekavši da je bio kod doktora.

Dok je igrao za Totenhem pre četiri godine, Ali je važio za najboljeg mladog igrača Engleske i jednog od najboljih u Evropi. Tada je njegova cena na Transfermarktu bila i do 100 miliona evra. Ima 37 nastupa za reprezentaciju Engleske, sa kojom je bio na Svetskom prvenstvu 2018. godine. Njegova karijera je dugo bila u silaznoj putanji i sada, prema Transfermarktu, vredi 11 miliona evra.

BONUS VIDEO Haos u Roterdamu! Klasen raskrvavljen, prekid meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar