Foto: Printscreen Youtube / LaLiga

Fudbaleri Sevilje odigrali su nerešeno sa Seltom 2:2, u meču 28. kola španske Primere.

Marko Dmitrović je sa gola Sevilje svedočio meču u kom je njegov tim meč završio sa devetoricom na terenu, a osmoricom u polju.

PROČITAJTE JOŠ:

Isključeni su Markos Akunja i Pape Gaj u 95, odnosno 19. minutu. Akunja je pre isključenja postigao i pogodak za svoj tim, koji je sa Seltom bio prilično ujednačen i po broju šuteva na gol rivala (9:7 za tim iz Viga).

Gaj se uhvatio za glavu kada mu je sudija Valentin Pizaro Gomez pokazao drugi žuti karton nakon što je igrač Sevilje pokupio loptu, ali i nogu Jaga Aspasa usput, kada je krenuo da hita ka šesnaestercu Selte.

Prvi žuti karton je dobio zbog laktanja u šestom minutu, pa je već od 19. minuta Sevilja igrala oslabljena.

Sevilja je povela golom Jusefa En-Nezirija u 43. minutu posle udarca glavom iz kornera i to nakon što je Loik Bade posle centaršuta Uga Malja umalo sproveo loptu u svoju mrežu. Doduše, treba napomenuti da bi je Haris Seferović, da je lopta stigla do njega, svakako sproveo u mrežu sa dva, tri metra.

U toj situaciji iz 26. minuta Dmitrović nije dobro procenio kuda će lopta posle centaršuta, ali je ostao nekažnjen, a mreža još uvek netaknuta.

Akunja je u nastavku u 81. minutu duplirao prednost Sevilje koja je u ludoj završnici ostala bez sva tri boda.

En-Neziri je promašio skoro pa stopostotnu šansu glavom u 74. minutu, Dmitrović je minut kasnije odbranio udarac igrača Selte, da bi u 81. Akunja posle ukradene lopte na sredini poslao projektil u mrežu rivala za 2:0.

Tim iz Viga se nije predavao, pa je Migel Gutijerez preciznim udarcem po zemlji smestio loptu u sam ugao za 2:1 u 89. minutu, ali je malo ko i slutio da to neće biti konačan rezultat.

Igrao se 94. minut kada je Gonsalo Pasijensija skočio u kaznenom prostoru Sevilje i pogodio metu za 2:2, posle čega je Akunja isključen, a Selta je propustila šansu za totalni preokret.

Sevilja sada ima 32 boda na 13. mestu Primere, dok je Selta sa 36 bodova na devetom mestu španskog šampionata.


Primera, 28. kolo:

Sevilja – Selta Vigo 2:2 (1:0)

(En Neziri 43, Akunja 81 – Rodrigez 90, Pasijensija 90+4)

Subota:

14.00 Osasuna – Elče

16.15 Espanjol – Atletik Bilbao

18.30 Real Sosijedad – Hetafe

21.00 Real Madrid – Viljareal

Nedelja:

14.00 Valjadolid – Majorka

16.15 Betis – Kadiz

18.30 Almerija – Valensija

21.00 Rajo Valjekano – Atletiko Madrid

Ponedeljak:

21.00 Barselona – Đirona

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar