Dejan Stanković
Foto: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Srpski stručnjak se odlučio na nepopularan potez među trenerima.

Fjorentina je razbila Sampdoriju sa 5:0 golom Alekse Terzića i sa tri asistencije Luke Jovića u 32. kolu Serije A, a Dejan Stanković je odlučio da u potpunosti preuzme odgovornost.

PROČITAJTE JOŠ

Stanković je već na konferenciji za medije najavio, ono što je nedugo zatim uradio iza zatvorenih vrata. Podneo je ostavku, koja, kako prenosi „Sportitalia“, još uvek nije prihvaćena. Nije ni odbijena, pa je usledio haos u klubu kakvu bi odluku trebalo doneti.

Bivši trener Crvene zvezde poručio je više puta da „nikada ne odustaje“ i da se „ne predaje“, ali rezultati nisu dobri iako su remiji sa Specijom i Lečeom dali nadu da bi klub iz Đenove mogao da opstane u eliti.

„Ako sam ja problem, u redu, prihvatam to sa dostojanstvom i ponosom. Dao sam sve od sebe i ne žalim ni zbog čega, uradio bih isto i bio na istom putovanju sto puta. Ne krivite igrače, ovih 5:0 je samo na meni. Pričajmo o tome!“, naglasio je Stanković u obraćanju medijima posle utakmice u Firenci.

Od kada je oktobra preuzeo Sampdoriju Stanković je upisao samo četiri pobede, šest remija i čak 16 poraza na 26 utakmica.

Igrački kadar nije na očekivanom nivou, pa ostaje da se vidi da li u Stankoviću vide krivca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare