Dejan Stanković
Dejan Stanković; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Aleksandar Katai je doneo toliko radosti Crvenoj zvezdi, ali je slabiji početak sezone naveo mnoge na pitanje: Da li mu je potreban odmor?

Na poslednja tri susreta nije viđen „Katai Magiko“ kakvog znaju navijači. Promašio je penal, pa i jedan zicer protiv Voždovca (4:0), a mnogi smatraju da mu samo treba dodatani odmor.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to nimalo nije pomelo Dejana Stankovića, trenera Crvene zvezde, koji ni u jednom trenutku nije promenio mišljenje o krilnom napadaču.

„Sale kod mene ima dva života, ne dva kredita. Dva života“, poručio je spremno Stanković.

Zatim je nastavio u istom tonu, ređajući pohvale.

„Saleta volim, ma obožavam… To je Sale Katai. Da stavljamo pod upitnik njega? To je kao da me je neko ružno uvredio“, nije štedeo komplimente Zvezdin šef stručnog štaba.

Osvrnuo se i na meč protiv Voždovca.

„Ne bismo smeli da se navikavamo na ovo, jer neće uvek biti visok rezultat. Meni je nekad važnija dobra i konkretna igra, uz organizovanost, nego visina rezultata, jer i 1:0 i 4:0 su tri boda u svakom slučaju“, rekao je Stanković.

Dejan Stanković i Aleksandar Katai, Foto: Srdjan Stevanovic

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili već u prvih deset minuta kada je rezultat na semaforu bio 2:0. Ipak, Stanković poziva na oprez, jer sada sledi dvomeč sa Makabijem iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Čestitam igračima, kada se igra na svaka tri dana može da bude i umora, ali spremali smo se za to. Videlo se u prvih 20 minuta, da je to bilo dosta dobro, a kad neko kao ekipa Voždovca ima svežinu, uz to dođe da se nadigrava, ali smo ostali kompaktni. Promašili smo nekoliko šansi koje su mogle da „reše“ utakmicu, ali nekad mi je draže da budemo grupa, trpimo, ostanemo organizovani i sačekamo momenat da kaznimo greške protivnika. Sada mi je bitan oporavak i da se spremimo za ono što nas očekuje u narednih devet dana“.

Zvezdin trener je dodao da ga posebno raduje što su na terenu bili Milan Rodić, Mirko Ivanić i Aleksandar Pešić, koji nisu igrali protiv Pjunika u Jerevanu.

„Oni su ozbiljan oslonac i stub naše igre. Mnogo mi je drago što je Pešić odigrao 65 minuta, a Rodić i Ivanić celu utakmicu. Raduje me to, bilo je dosta dobrih stvari i ne mogu da zamerim igračima ništa. Znam gde je bio problem, fudbal je živa stvar, nije „jedan plus jedan dva“, ima da se radi, ali bitno mi je da spremamo utakmicu po utakmicu. Cilj je jasan i samo tako da možemo da budemo fokusirani na ono što sledi“.

Zvezda u sredu od 21 sat gostuje Makabiju u Haifi, a onda sledi revanš 23. avgusta na Marakani i odluka ko će u Ligu šampiona.

„Za to smo se spremali, prošli smo i ispunili cilj, a to je direktno u Ligu Evrope kroz put Lige šampiona. Optimista sam pred dvomeč, nije nemoguća misija, u nekim segmentima moramo da budemo fokusiraniji i sa većom koncentracijom. Znamo da će biti pakleno u Haifi što se tiče atmosfere, ali verujem da će ovde na Marakani biti duplo tako“, zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Jermeniji, natpis „Kosovo je Srbija“ na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare