Novak Đoković Instagram
Foto: djokernole Instagram

Pitanje svih pitanja u teniskom svetu u ovom trenutku je da li će Novak Đoković igrati na US Openu.

Po mišljenju svetskih kladionica Đoković je prvi favorit za osvajanje turnira u Njujorku (29. avgust – 11. septembar), iako zvanično ne može da uđe u državu jer se vodi kao nevakcinisani stranac.

PROČITAJTE JOŠ

Ko uplati novac na Novaka dobiće 2,5 puta veću sumu ukoliko podigne trofej (Srbin je prvi favorit), a ono što su kladionice „najavile“ stiglo je kao potvrda par dana kasnije. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (pandan srpskog kriznom štabu) objavio je novi set smernica i preporuka u kojima je posebno naglašeno da „vakcinisani i nevakcinisani sada imaju iste smernice“. Prvi put od početka pandemije je njihov status izjednačen, a očekuje se da u sledećim nedeljama (verovatno već sledeće nedelje) putu promenjene smernice za putnički saobraćaj.

Očekuje se da vakcina više ne bude obavezna za ulazak u SAD i od toga bi profitirao Đoković.

Kventan Mojane, francuski novinar „Ekipa“, objavio da je ušao u SAD bez ikakvih problema.

„Ušao sam u Sjedinjene Američke Države bez da su me pitali o dokazu da sam vakcinisan. Ovo nije bio slučaj u martu. Da li se CDC smernice već sada sprovode? To bi mogle da budu dobre vesti za Đokovića“, napisao je Mojne.

Uz to je pojasnio i da US Open strkitno poštuje odluku Vlade, pa ne bi bilo nikakvih problema da se Novak nađe u SAD.

Srpski igrač je pojasnio još ranije da će sačekati potvrdu da može da uđe i da to neće uraditi „na silu“, već kada sve bude moguće.

BONUS VIDEO Novak Đoković slavio uz pesmu Zorice Brunclik

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare