Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije
Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije; Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Već mesecima unazad se spekuliše kako će izgledati dres Srbije na Svetskom prvenstvu, a izgleda da je ta dilema konačno razrešena.

Fudbaleri Srbije će tokom takmičenja u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru (20. novembar – 18. decembar) nositi dresove koji su naišli na osudu javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, očekuje se da Srbija igra u crvenim dresovima za žutim (zlatnim) detaljima, a ta oprema neodovljivo podseća na dresove Crne Gore, a boje su kao da je u pitanju reprezentacija Severne Makedonije.

Ovaj dres će se prodavati po ceni od 90 dolara, a objava FIFA izazvala je velike reakcije. Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić se nalaze na fotografiji koja najavljuje da je ostalo samo 100 dana do početka Mundijala.

FSS još uvek nije zvanično potvrdio kako će izgledati novi dres reprezentacije, ali će očigledno grb, ali i dizajn biti potpuno drugačiji od uobičajenih.

Ranije su sena društvenim mrežama su se pojavile fotografije dresa koje su slikane uživo (nije u pitanju virtualno izdanje), a mnogo navijača je nezadovoljno onim što su videli.

Blago je rečeno da su nezadovoljni, pa mnogi pišu da novi dres izgleda kao replika dresa Crne Gore ili Severne Makedonije.

Razlog je što je grb potpuno drugačiji, ali i što na dresu ima žutih detalja na rukavima i odmah ispod brade.

Mnogi su pisali da se nadaju da je u pitanju šala i da dres neće zaista ovako izgledati. Mnogi su istakli da asocira čak i na dres Poljske i da ne predstavlja dres koji su „orlovi“ obično nosili prethodnih godina.

Ranije su iz FSS objasnili da ćemo dobiti novi grb specijalno za Mundijal.

„Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola“, objasnili su tada iz FSS.

Podsetimo, tokom maja se pojavio i jedan grafički prikazan dres kako bi trebalo da izgleda oprema koju će Srbija nositi na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ipak, tada ta verzija nije privukla toliku pažnju kao najnovija fotografija.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Komentari

Svi komentari (15)