Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, već dugo figurira kao moguće rešenje za klupu italijanske Sampdorije, a da situacija nije na nivou glasina potvrđuju i reči jednog od najpouzdanijih italijanskih novinara.

PROČITAJTE JOŠ...

Fabricio Romano, jedan od najpouzdanijih svetskih insajdera kada su u pitanju dešavanja na fudbalskoj „pijaci“ širom planete i novinar italijanskog portala Skaj Sport, preneo je informaciju da je Sampdorija blizu odluke da se rastane sa aktuelnim šefom stručnog štaba, kao i da Đenovljani već imaju spremnu zamenu za Roberta d’Aversu.

Naime, kako Romano tvrdi, glavna želja čelnika Sampdorije za klupu ovog tima je aktuelni šef stručnog štaba kluba sa Marakane.

„Sampdorija razmatra otpuštanje menadžera Roberta d’Averse nakon poraza od Lacija. Najdraža opcija uprave kluba za novog trenera je Dejan Stanković. Stanković se nalazi pod ugovorom sa Crnom zvezdom, i Sampdorija je spremna da se raspita o Stankovićevoj situaciji“, napisao je Romano na Tviteru.

Podsećamo, trener Zvezde je tokom boravka na klupi Crvene zvezde osvojio dve titule, nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, ali je u Ligi Evrope klub odveo do fantastičnih rezultata, pa će crveno-beli još jednom „prezimeti“ u nekom od evrokupova – jedino pitanje je da li u Ligi Evrope ili Ligi konferencija.

Njegovi uspesi nisu prošli nezapaženo, pogotovo na „čizmi“, gde je Stanković proveo svoju čitavu karijeru. S obzirom na čvrste veze sa Italijom i veliko ime koje poseduje, čini se da je pitanje trenutka kada će se vratiti na Apenine. Sa druge strane, teško je poverovati da će Stanković odlučiti da ode iz Zvezde u trenutku kada je sa klubom izborio nastup u nokaut fazi evropskog takmičenja i sa Partizanom se bori za titulu, dok bi u Sampdoriji dobio poprilično „vruć“ krompir, pošto Sampdorija trenutno zauzima 15. mesto na tabeli sa 15 bodova, pet više od gradskog rivala Đenoe, inače prve „ispod crte“, pa joj sledi žestoka borba za opstanak do kraja sezone.

BONUS VIDEO Vuletić: Partizan neće osvojiti titulu, igra tango sa Zvezdom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar