Dejan Nedić sudija
Foto: RTS Screenshot Youtube

Komentator suđenja na RTS bio je oštriji nego ikada kada je kritikovao sudiju zbog odluke koju je doneo na meču Srbije i Danske (0:0). Ćutao je 24 sata, ali više neće.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Dejan Nedić, poznati fudbalski sudija, nije se libio da optuži Bastijana Dankerta, nemačkog arbitra, da je oštetio Srbiju tendenciozno.

PROČITAJTE JOŠ

Dankert nije ukazao glavnom arbitru na terenu da je Aleksandar Mitrović bio povučen u kaznenom prostoru o čemu je i sam napadač govorio i istakao „da su baš zbog toga imali sastanak sa sudijama„.

“Bio sam ljut kao ris. Sinoć nisam hteo da mnogo pričam, a sada kažem – sram bilo onoga koji je danas uradio šta treba (na utakmici Ukrajina – Rumunija, prim out), a juče nije. To je Nemac Bastijan Dankert, poznati VAR sudija, i danas je lepo presudio, isto i prekjuče, nakjuče, samo juče nije hteo da presuđuje u VAR-u, kod oba povlačenja”, poručio je Nedić.

Na tome se nije zaustavio.

“Nije hteo da ukaže, a da jeste, ubeđen sam da bi onaj mali i pošteni Francuz otišao da vidi. Kažem namerno za njega ‘pošteni’, za drugog neću taj pridev, jer očigledno ima problem sa nama. Da mu je ukazao na povlačenje i udaranje Mitrovića, sigurno bi otišao da vidi.“

Nedić je pojasnio da je ćutao jer je bio besan, ali sada je morao da reaguje.

“Nesrećni Dankert je danas ispravno uradio ono što juče nije hteo, tendenciozno i ružno. Ostao sam dužan sebi i naciji, narodu i reprezentaciji da ovo kažem”, dodao je Nedić gostujući na RTS.

Nešto slično je poručio i Mitrović koji je tako doživeo još jednom da se ne sudi penal, baš kao protiv Švajcarske na Mundijalu 2018. godine.

„Osetio sam da mi je povukao dres, ne znam zašto nije dobio signal da gleda. Imali smo sastanke pre Evropskog prvenstva, svako povlačenje dresa u šesnaestercu treba da bude sankcionisano penalom. Osetio sam da mi vuče dres, pao sam. Slična situacija kao što smo imali u Rusiji“, rekao je Mitrović posle utakmice. Dao je svoj sud i o čitavom meču u kom je svaka od ekipa imala poneku šansu.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Fudbaleri Srbije odlaze iz Nemačke, Piksi pokisao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare