Foto: EPA-EFE/Daniel Piris

Fudbaler Flamenga i brazilski reprezentativac Gabrijel Barbosa suspendovan je na dve godine zbog pokušaja da počini antidoping prevaru.

Brazilski mediji preneli su da je 27-godišnji napadač, poznat kao Gabigol, otežao izvođenje antidoping testa dan pre utakmice. Fudbaler je negirao navode.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nikada nisam pokušao da opstruiram ili počinim prevaru na bilo kakvom testu i verujem da će me osloboditi viši sud. Od početka fudbalske karijere, uvek sam poštovao pravila i nikada nisam koristio zabranjene supstance. Podvrgnut sam desetinama testova i svi su bili negativni“, naveo je Barbosa na društvenoj mreži X, preneo je BBC.

On je rekao da je razočaran presudom, ali da će nastaviti da sarađuje sa sportskim vlastima.

„Verujem da će moju nevinost ponovo dokazati viši sud“, dodao je Barbosa, koji je odigrao 18 utakmica za reprezentaciju Brazila. Gabrijel može da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Rukovodstvo brazilske uprave za doping navelo je da Barbosi sudio Antidoping sud pravde i da je većinom glasova odlučeno da je došlo do kršenja antidoping pravila i pokušaja prevare.

Dvogodišnja suspenzija stupa na snagu u vreme počinjenog prekršaja, 8. aprila 2023. godine.

Brazilska Serija A počinje 14. aprila i traje do 8. decembra, što znači da će Barbosa propustiti čitavu sezonu, ali bi trebalo da se vrati na teren na početku sezone 2025.

Njegov klub Flamengo saopštio je da je iznenađen presudom i da će pomoći fudbaleru u žalbi.

„Pomoći ćemo fudbaleru u predstavljanju žalbe pred CAS, pošto nije došlo do prevare, čak ni pokušaja da se opravda primenjena kazna“, navodi se u saopštenju. Barbosa je 2020. godine potpisao ugovor sa Flamengom posle pozajmice u Interu, gde je odigrao devet utakmica za četiri godine.

On je postigao pobedonosni gol u finalu Kupa Libertadores 1:0, protiv Atletiko Paranaensea. Za reprezentaciju Brazila debitovao je u prijateljskoj utakmici protiv Paname u maju 2016. godine i do sada je postigao pet golova.

BONUS VIDEO: Najsmešnije greške golmana u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar