Foto: Tanjug / AP Photo/Czarek Sokolowski

Fudbaleri Ukrajine pobedili su Island sa 2:1 u finalu plej-ofa kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačku.

Iste večeri odigrana su još dva meča baraža i Poljska je posle penala eliminisala Vels, dok je Gruzija na isti način obezbedila svoj prvi Evro protiv Grčke.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukrajina je do pobede došla preokretom, pošto su Islanđani poveli u 30. minutu golom Alberta Gudmundsona.

Devet minuta kasnije je Ukrajincima i Romanu Jaremčuku poništen gol zbog ofsajda, ali su na izjednačenje čekali tek do 54. minuta.

Viktor Cigankov je tada poravnao rezultat na 1:1, da bi Mihajlo Mudrik, osporavano i skupo pojačanje Čelsija zablistalo u dresu nacionalnog tima.

Mudrik je u 84. minutu pogodio mrežu Islanda za 2:1 i prolaz svoje reprezentacije na Evropsko prvenstvo. Junak pobede je i Georgi Sudakov, koji je asistirao za oba gola Ukrajine.

Sudakov je kod drugog gola lepo video Mudrika slobodnog u sredini, a Mihajlo se namestio i plasirao loptu precizno u donji, desni ugao islandskog gola.

Poljska je na Evro otišla pobedom nad Velsom kom nije mogla da zatrese mrežu 120 minuta. Velšani su na kraju završili meč s igračem manje jer je isključen Kris Mefam u nadoknadi drugog produžetka.

Pošto je dotle bilo 0:0, Levandovski, Šimanski, Frankovski, Zalevski i Pjontek su pogađali za pobednički tim, dok je Vojčeh Ščesni odbranio udarac Danijela Džejmsa u poslednjoj seriji.

Shodno tome, ekipe Gruzije, Ukrajine i Poljske smeštene su u odgovarajuće grupe za pobednike svakog od baraža Lige nacija po divizijama.

Grupa A: Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska.

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

Grupa C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska.

Grupa D: Poljska, Holandija, Austrija, Francuska.

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina.

Grupa F: Portugal, Gruzija, Turska, Češka.

BONUS VIDEO: TOP 10 golova iz velike daljine u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar