"Za sve se navija, Partizan se voli" životna je deviza Dalibora Petrovića kog su viđali svi koji redovno idu na utakmice "parnog valjka". Njegova priča je dirljiva, ali je doživeo da zbog ljubavi prema klubu završi u Urgentnom centru.

Postoje ljudi koji predstavljaju oličenje one čiste ljubavi prema klubu, a njihova priča obično skriva i mnoge nepoznate detalje.

Nikada vam neće pričati o svemu kroz šta su prošli, već samo o tome kako igra klub. Da li si video potez Gomeša, šta je upravo uradio Kevin Panter…

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, u Srbiji u kojoj se insistira da se sve politizuje i u kojoj se svaki korak gleda samo iz koristi ili interesa, ljubav je potpuno apstraktni pojam. Tek kada se pojavi ovakva priča shvatimo šta znači čista emocija, šta znači raditi nešto iz ljubavi.

Dalibor Petrović (37) godinama dolazi na sve utakmice Partizana u fudbalu, košarci i odbojci, a doživeo je da bude prebijen u prostorijama Fudbalskog kluba Partizan.

On dolazi godinama u te prostorije gde mu daju karte za utakmice da bi gledao klub koji voli.

Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki/Privatna arhiva

Obezbeđenje je tuklo i iživljavalo se na nemoćnom Daliboru koji je četvrtak od 14 do 20 časova proveo na Urgentnom centru u Beogradu. Ipak, uspeo je da snađe i u čitavom haosu snimi situaciju.

Čuje se kako jauče, a u jednom trenutku jedan od batinaša uz psovke i udarce govori „Idi kod Ostoje“.

Iako mnogi ne znaju njegovu priču, njegov lik je svima dobro poznat.

Roditelji su Dalibora ostavili kada je imao samo tri meseca. Onda je sudbina uplela prste, pa je završio kod legende srpskog sporta. Proslavljeni odbojkaš i predsednik OK Partizan Željko Tanasković uzeo ga je u zaštitu, pomagao mu i izveo na pravi put.

Željko Tanasković; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Od 12. godine živi sa Željkom Tanaskovićem koji ga je odveo iz doma za nezbrinutu decu.

Od kada je postao punoletan živi sam i radi u privatnoj firmi koju drži upravo Tanasković, a pomaže mu i u Savezu za školski sport Srbije.

Tanasković mu je bio pravi, životni oslonac u trenutku kada mu je to bilo najpotrebnije, a i Dalibor je želeo na neki način da mu se zahvali.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga je organizovao ekipu „Sve za ljubav“ koja je izvela Tanaskovića na centar stadiona Partizana i bila je to jedna od dirljivijih scena u toku snimanja emisije u Srbiji.

Taj trenutak je ostao svima urezan u pamćenje, a neki drugi snimak je sada, nažalost, u centru pažnje.

Audio snimak nasilja nad čovekom koji je samo želeo da gleda svoj Partizan šokirao je mnoge, ali je njegov životni put još neverovatniji.

BONUS VIDEO Navijač Partizana pretučen na stadionu u Humskoj