Foto: FK Partizan

Nekadašnji selektor Srbije i trener Javora Radovan Ćurčić novo je ime u stručnom štabu Partizana, a dobro poznato lice u srpskom fudbalu. On će obavljati funkciju pomoćnika Save Miloševića.

Mnogi u Srbiji su se začudili na „prvu loptu“ kada je objavljena vest da će Radovan Ćurčić biti pomoćni trener kluba iz Superlige.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, on nema nikakav problem sa tim, s obzirom na to da se on i Savo odlično poznaju jer su zajedno radili u Fudbalskom savezu Srbije, kada je Ćurčić vodio „orlove“, a aktuelni trener Partizana bio direktor.

Odradio je Ćurčić prvi trening u subotu pre podne sa ekipom u SC Zemunelo, posle čega je dao opširan intervju za klub iz Humske.

„Prvi treninzi su uvek u pripremi treninga sa malo nervoze. Mada sam navikao na takve stvari, često sam menjao sredine. Tako da kada se završi svaki trening koji je prvi, osećaj je mnogo bolji“, ističe Ćurčić.

O njegovom dolasku u Partizan spekulisalo se još u martu 2019. godine, ali je činjenica da nije svakidašnja situacija da selektor A tima, pristane da bude pomoćni trener, bez obzira na prijateljstvo sa Savom Miloševićem. Konkretno pitanje je glasilo šta se zapravo promenilo u pomenutom periodu?

„Taj trenutak pre godinu i tri, četri meseca, iako nisam bio na Tajlandu, bio sam pod određenim ugovorom. Bili su neki planovi za dalje. Negde nisam posle dugog odsustva, nisam bio u Srbiji jedno vreme. Puno stvari sa Savom, samo u nekim prijateljskim, nego i u poslovnim odnosima još iz Saveza. Šta se promenilo, posle ovih godinu dana sam pratio Partizan, bio u kontaktu sa Savom. Presudile su te neke njegove ideje, Njegov način funkcionisanja znam, njegove fudbalske ideje. U poslednjih mesec dana su se kontakti intenzivirali. Odlučili smo se da krenemo zajedno u narednu sezonu“.

Rad u Srbiji nije nepoznanica, posle Tajlanda kada se vratio.

„Zanima me sve, pratim srpsku ligu. Mislim da su stvari iste kao i pre. Nisam u Srbiji radio osam devet godina, ali sam stalno sam prisutan, pratim. Mislim da sam dobro upoznat sa situacijom.

Partizan – najviši ciljevi, ali pritisak je veliki…

„Ja sam negde očekivao da će Partizan izgledati dosta dobro. Savo poseduje osobine lidera, očekivao sam odličan Partizan. Par nesrećnih okolnosti dovelo do toga da nije napravio sezonu kao što je hteo. Partizan ofanzivan i čvrst, to su prepoznali navijači, ekipu koja želi da ona vodi utakmicu da ima dobar posed. Puno dobrih stvari, još će to ići ka boljem, savršenijem.

Uz ime Radovana Ćurčića „prišivena“ je etkipa da je defanzivno orijentisan trener. On povodom toga kaže.

„Više se od toga i ne branim. Pokušavam da razmišljam o defanzivnom i ofanzivnom aspektu. Još iz Javora me to krasi, naročito kada dolazite u veliki klub kao što je Partizan. Morate pokušati da nađete način da se suprotstavite takvom klubu, ne smeta mi to. Nadam se da ću dati bar mali doprinos defanzivnoj igri“, rekao je novi pomoćnik Save Miloševića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)